Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 16-05-2001 Mediaberichten 16 mei 15.15 uur

Opspel snelheidscontroles

OSPEL Na klachten van de bewoners van de Ospelsedijk heeft de politie daar dinsdagmiddag met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Daarbij zijn 18 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid was 79 km/u waar maximaal 50 km/u mag worden gereden.

Weert autobrand

WEERT De auto van een 47-jarige man uit Weert is dinsdagmiddag op de Moesdijk uitgebrand. Tijdens het rijden ontstond er brand in het motorcompartiment. Vermoedelijk door een kortsluiting. De bestuurder kon tijdig stoppen en samen met zijn passagier uitstappen. Daardoor raakte niemand gewond. De brandweer bluste het vuur waarna de auto is afgesleept.

Roermond brand in vuilniswagen

ROERMOND De 25-jarige chauffeur (uit Susteren) van een vuilniswagen ontdekte dinsdagmiddag dat de lading van zijn vrachtauto begon te branden. Hij reed daarop naar de brandweer en vroeg hulp. In overleg met de brandweer heeft de politie de vuilnisauto begeleid naar de vuilstortplaats in Montfort, waar de brandende lading is gestort in een gedeeltelijk met water gevulde betonnen bak. Waardoor het vuur doofde. De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen.

Blerick snelheidscontrole: 110 in bebouwde kom

BLERICK Bij een snelheidscontrole op de Scholtis Coopmansstraat heeft de politie dinsdagmiddag een nog onbekende automobilist betrapt die 110 km/u reed waar 50 km/u is toegestaan. Tussen twee en vier controleerde de politie 668 voorbijgangers. Daarvan reden er 71 te hard.

Venray - fietsers bekeurd

VENRAY Bij een controle op de Oostsingel heeft de politie dinsdagmorgen vijf fietsers bekeurd. Zij reden allemaal door het rode licht en kregen een bekeuring van fl. 50,-.

Wessem - verkeersgewonde

WESSEM Een 18-jarige vrouw uit Thorn is dinsdagavond gewond geraakt toen de auto waarin zij zat tegen een boom reed. De vrouw raakte met de rechterwielen van de auto in de berm, stuurde weer de weg op en verloor daarbij de macht over het stuur. Daardoor raakte de auto in een slip en botste zij met de linkerzijkant van de auto tegen een boom. Daarbij raakte zij gewond en bekneld. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto gehaald waarna de vrouw naar het ziekenhuis is gebracht.

Helden politie zoekt taxiklanten

HELDEN - Sinds februari 2001 laten jonge mannen zich met een taxi vanuit Eindhoven vervoeren met de bestemming Koningslust of omgeving. Daar aangekomen verlaten zij dan de taxi zonder te betalen. In één geval werd zelfs de taxichauffeur bedreigd en beroofd. Uit onderzoek is gebleken dat de daders waarschijnlijk PSV-supporters zijn Politie en justitie zijn intensief op zoek naar de daders en willen daarmee de kans dat bij deze praktijken nog ergere zaken gebeuren kleiner maken. Indien u over deze zaken inlichtingen kunt verstrekken verzoeken wij u contact op te nemen met de politie van de basiseenheid Helden. Telefoon 0900-8844.