Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 16-05-2001 Persbericht district Maastricht
Woensdag 16 mei 2001

Maastricht; Twee ramkraken, geen buit

Op woensdagochtend, omstreeks 5.20 uur, werd bij de politie gemeld dat met een witte personenauto de pui van een zaak gelegen aan het Malbergplein was vernield. Ter plaatse bleek dat men getracht had met een auto de toegangsdeur van een apotheek te vernielen. Er werd niets gestolen. De pui en toegangsdeur raakten ontzet. Volgens getuigen was de kraak met een witte personenauto gepleegd die na het voorval richting Malpertuis verdween.

Tijdens het onderzoek werd gemeld dat in de Clavecymbelstraat met een auto een etalage was vernield. Ook hier bleek een personenauto de etalage te zijn binnengereden waarbij het raam en het daarachter gelegen rolhek werden vernield. De pui werd ontzet. Ook hier werden geen goederen buit gemaakt. Een aantal huishoudelijke apparaten raakte beschadigd.

Bij beide incidenten was sprake van een witte personenauto. Mogelijk zijn de kraken gepleegd met een voertuig dat zonder kentekenplaten brandend werd aangetroffen in de groenvoorziening tussen de Via Regia en de Bunderruwe. Het voertuig brandde geheel uit.

De politie van Maastricht die de kraken onderzoekt, vraagt getuigen zich te melden.

Maastricht; Luidruchtige ruzie

Een 29-jarige Maastrichtenaar is dinsdag om 23.35 uur aangehouden op de Lutetiahof in Maastricht. Een politieagent -in zijn vrije tijd- had de man al ruziënd met een andere persoon de straat zien inkomen. De twee mannen begonnen te vechten en waren dusdanig luidruchtig dat buurtbewoners wakker werden. Toen het tweetal op hun gedrag werd aangesproken keerde de 29 jarige verdachte, die onder invloed verkeerde, zich tegen de agent door hem te bedreigen en slaande bewegingen te maken. Door een inmiddels gewaarschuwde politiepatrouille werd de verdachte die zich hevig verzette, aangehouden. Na aanhouding en het opmaken van een proces verbaal heeft de politie de verdachte overgebracht naar het A.Z.M. voor de verzorging van een blessure die hij eerder op de avond opliep toen hij uit een rijdende auto stapte.

Maastricht; Diefstallen uit woning

Dinsdag overdag zijn uit een woning aan de Wethouder Vrankenstraat een videocamera, fototoestel en sieraden verdwenen. Het is onduidelijk hoe men de woning heeft betreden.

Dinsdag is in een woning aan de Viaductweg ingebroken. Uit de woning werden geluids- en beeldapparatuur en CD`s gestolen.

Maastricht; Aanhouding na vernieling

Dinsdagavond, omstreeks 20.15 uur, werd op de Kesselskade een 34 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. Door getuigen werd gezien dat de man door trekken en schudden een verkeersbord afbrak en dat vervolgens in de Maas gooide. De man werd ter zake vernieling aangehouden en voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het hoofdbureau.

Meerssen; Aanhouding autodief

Op woensdagmiddag, omstreeks 12.15 uur, controleerde een patrouille van de Douane het kenteken van een voor hun rijdend voertuig. Het voertuig bleek als gestolen te staan gesignaleerd. Door de Douaniers werd op de Markt in Beek het voertuig een stopteken gegeven, waaraan door de bestuurder niet werd voldaan. Door de Douaniers werd de meldkamer van de Politie Limburg Zuid van het voorval op de hoogte gesteld. Via de achterzijde van het vliegveld reed de verdachte richting Ulestraten. Tussen de Twee Bruggen in Meerssen werd de verdachte in het gestolen voertuig door een patrouille van de politie klemgereden. De man, een 18 jarige man uit Beek, werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De auto bleek vorige week vanaf de Markt in Beek te zijn gestolen.