Politiebericht Brabant-Noord: Uden 16-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

Rijden zonder rijbewijs

Aan de Maasstraat in Veghel is op dinsdagavond een 28-jarige Udense man aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Eerder deze week was de man ook al aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De auto waarin hij reed was tevens niet verzekerd. Het voertuig is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit garage

Aan de Ringbaan Noord in Uden is dinsdag uit de berging van een woning een crossmotor, merk Honda, meegenomen. De dader heeft een deur ingeschopt.

Snelheidscontroles

Dinsdagmiddag werd aan de Molenstraat en de Gemertseweg in Boekel, de Rondweg in Volkel, de Corridor in Veghel, de Rondweg Zuid in Uden en de Nieuwedijk in Odilliapeel op snelheid gecontroleerd. Op deze locaties geldt een snelheidslimiet van 80 km/h. In totaal werden er 130 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/h.

Verkeersongeval

Op de Kruising Corridor Eerdsebaan in Veghel is dinsdagavond een ongeluk gebeurd. Een personenauto bestuurd door een 25-jarige Udense vrouw kwam vanuit de richting St. Oedenrode en reed in de richting Uden. Zij schepte een 62-jarige fietser uit Eerde. Deze kwam vanuit zijn woonplaats en stak de weg over in de richting Zijtaart. De man is overgebracht naar het Ziekenhuis Bernhove te Veghel. Over zijn verwondingen is nog niets bekend.

Onder invloed van alcohol

Een 32-jarige man uit Heeswijk-Dinther is gisterenavond aan de Gasthuisstraat te Veghel aangehouden voor controle. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, tevens kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

Gestolen auto gevonden

Bij een tankstation aan de Rijksweg A50 in Schaijk is dinsdagavond een gestolen auto aangetroffen. Het gaat om een BMW afkomstig uit Nijmegen. De auto was op 14 mei gestolen.

Winkelinbraak

In een winkel aan het Stadhuisplein in Veghel is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De inbrekers verschafte zich toegang tot het pand door een ruit in te gooien. Uit de winkel werden verschillende soorten rookwaar meegenomen. De waarde hiervan is nog niet bekend.

Verkeersongeluk

Aan de Donauring in Veghel is op woensdagmiddag een ongeluk gebeurd waarbij één personenauto en één bromfiets betrokken waren. De bromfietsbestuurder kwam, doordat hij omkeek, op de linkerweghelft terecht. Daar reed een 57-jarige Veghelse man in een personenauto welke door de bromfietser geraakt werd. Na het incident is de bromfietser doorgereden.

Controle bromfietsers

Op de Bundersweg in Veghel zijn op woensdagochtend 35 bromfietsers aangehouden ter controle. Hierbij zijn drie opgevoerde bromfietsen aangetroffen. Eén van deze bromfietsen was dermate opgevoerd dat hij in beslag is genomen. Tevens is er een proces-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder helm.

Hennepkwekerij

Vandaag is in Veghel aan de Kempkens een hennepkwekerij aangetroffen. De professioneel ingerichtte kwekerij met 766 hennepplanten is ontmanteld alle apparatuur is in beslag genomen. De kwekerij bevond zich in een achter de woning gelegen schuur. De bewoner zal als verdachte worden gehoord.