Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 16-05-2001 Persbericht district Den Bosch

SCHENNISPLEGER (Drunen)

Dinsdagavond is een 20-jarige Drunense op de zandafgraving in Drunen bij het uitlaten van haar hond geconfronteerd met een schennispleger. Een ca. 23-jarige man stopte met zijn bromscooter bij de vrouw en heeft zichzelf bevredigd. Het slachtoffer begon tegen de dader te schelden, waarop hij er op een bromfiets van door ging. Tijdens het voorval liepen er nog drie mensen in de omgeving die waarschijnlijk getuige zijn geweest. De politie verzoekt deze mensen zich telefonisch te melden bij politieteam Heusden op telefoonnummer 0900-8844.

BESTUURDER AFGELEID DOOR DUOPASSAGIERE (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond zijn een 17-jarige Bosschenaar en zijn 15-jarige duopassagiere in de bocht van de Afrikalaan naar de Balkweg in s-Hertogenbosch ten val gekomen en gewond geraakt. In de bocht was de jongen zo in gesprek met het 15-jarige meisje dat hij een trottoirband over het hoofd zag en beiden ten val kwamen. Zij zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Carolusziekenhuis.

AUTOMOBILIST RIJDT IN OP DEELNEMER AVONDVIERDAAGSE (Heesbeen)

Dinsdagavond is een onbekende automobilist op de Industrieweg in Heesbeen opzettelijk ingereden op een 45-jarige Oudheusdense deelnemer aan de avondvierdaagse. De bijrijder van de auto gaf het slachtoffer een kopstoot waardoor de man gewond raakte. Het slachtoffer liep in een groepje met kleine kinderen in de richting van Heesbeen. Uit tegenovergestelde richting naderde, gezien de omstandigheden (opgebroken weg), met zeer hoge snelheid een personenauto. De wandelaar maande de automobilist met een armgebaar tot het matigen van zijn snelheid in verband met de veiligheid van de wandelaars. De onbekende bestuurder reed opzettelijk op het slachtoffer in. Laatstgenoemde wist aan de kant te springen maar kon niet voorkomen dat hij toch nog door de spiegel van de auto geraakt werd. De automobilist stopte en stapte evenals zijn bijrijder uit. Er ontstond een korte discussie, waarop de bijrijder het slachtoffer plotseling een kopstoot gaf. De Oudheusdenaar hield daar een gebroken tand en een pijnlijk gezicht aan over. De auto met in het totaal drie inzittenden ging er vandoor in de richting van de Grotestraat. Politieteam Heusden verzoekt getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bij een bouwmarkt aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een moersleutel t.w.v. ongeveer Fl. 35,=. De man is aangehouden en ingesloten. Hij verklaarde geld nodig te hebben om zijn harddrugsverslaving te kunnen bekostigen.

DIEFSTAL GEREEDSCHAP (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is ingebroken in een aanhangwagen op Treurenburg in s-Hertogenbosch. De aanhangwagen met elektrische gereedschappen was daar achtergelaten in verband met renovatiewerkzaamheden aan het spoorwegviaduct. Uit het voertuig zijn o.a. boormachines, een cirkelzaag en een hogedrukspuit gestolen.

DIEFSTAL AUTO (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is vanaf het Nachtegaalslaantje in s-Hertogenbosch een witte Opel Kadett Caravan met het kenteken YZ-37-YY ontvreemd.

BEVEILIGINGSMEDEWERKER BEDREIGD DOOR WINKELDIEF (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats na een korte achtervolging op de Sint Janssingel in s-Hertogenbosch aangehouden voor winkeldiefstal en bedreiging van een beveiligingsmedewerker. De verdachte probeerde een fles wijn weg te nemen en werd daarbij betrapt door een 22-jarige beveiligingsmedewerker. Laatstgenoemde probeerde hem aan te houden. De verdachte gedroeg zich echter zeer agressief en nam de benen. De beveiligingsmedewerker zette te voet een achtervolging in. Op de Dode Nieuwstraat bedreigde de verdachte zijn achtervolger met een dartpijltje. De inmiddels gewaarschuwde politie wist hem op de Sint Janssingel aan te houden. De verdachte is inmiddels inverzekering gesteld.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is op de Zandzuigerkade in s-Hertogenbosch door een onbekende automobilist een lantaarnpaal omver gereden. De bestuurder is zonder zijn identiteit bekend te maken doorgereden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EX (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 57-jarige Bosschenaar in zijn woning aan de Hoge Slagen in s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging van zijn ex. De man probeerde met een spade de voordeur van de woning van zijn ex-partner aan het Thorbeckepantsoen met geweld te openen. Verder bedreigde de verdachte zijn ex-vriendin en haar familie verbaal. De man ging er daarna vandoor en sloot zich op in zijn woning. Agenten hebben een ruit moeten forceren om hem aan te kunnen houden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

VROUW BEROOFD VAN PORTEMONNEE (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen is een 55-jarige Berlicumse op de Kerkstraat in s-Hertogenbosch neergeslagen en beroofd van haar portemonnee. De vrouw liep van de Parade in de richting van de Markt. Op een gegeven moment kreeg zij een klap, waardoor ze ten val kwam. Toen zij opstond, bleek haar portemonnee met een geldbedrag van enkele honderden guldens te zijn ontvreemd. De vrouw heeft de dader(s) niet gezien. Politieteam Zuid-Oost roept eventuele getuigen op contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.