Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 16-05-2001 2e Persbericht 16 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Hof van Eden is in de nacht van dinsdag op woensdag een blauwe Opel Corsa met het kenteken FG-XJ-07 gestolen.

Eindhoven: Pas op voor pasjesdieven!
Aan de hand van vier aangiften( 4 5 en 10 mei) is gebleken dat pasjesdieven actief zijn in het station van de NS in Eindhoven. De dieven observeren mensen die met hun pinpas een treinkaartje willen kopen. Een van de dieven kijkt welke pincode wordt ingedrukt terwijl een ander achteloos een briefje van b.v. tien gulden op de grond legt. Het slachtoffer wordt dan op het verloren tientje geattendeerd waarop de andere dief het pasje uit de automaat pakt en er direct in de buurt mee gaat pinnen. Uit de aangiften is gebleken dat binnen vijf minuten grote bedragen van de rekening van het slachtoffer worden afgeschreven. De dieven zijn vooral tijdens de piekuren actief.

Eindhoven: Vrouw aangerand
Een 30-jarige vrouw uit Valkenswaard is dinsdagmiddag rond 14.30 uur op de Loondermolen aangerand door een nog onbekende man. De vrouw was te voet en werd plotseling door een fietser bij haar borsten gepakt. Het slachtoffer schold naar de dader en weerde zich af. Kort daarop kwam de man terug en greep de vrouw weer hardhandig bij haar borsten. De vrouw verweerde zich en riep om hulp waarop de dader verdween. Het gaat een ongeveer 30 jaar oude man van rond de 1.90 meter groot. De man had een vrij goot kaal hoofd. Hij droeg een beige polo , een groene bodywarmer en een blauwe spijkerbroek. De man had een geel/groene ATB fiets bij zich.

Best: Derde verdachte inbraak aangehouden
Woensdag om 12.00 uur is 24-jarige man uit Eindhoven op zijn woonadres aangehouden. Hij wordt verdacht van de inbraak bij een supermarkt aan de Secretaris L. Jansenstraat in Best afgelopen nacht. (zie ook persbericht 16 mei nr.1) De drie worden ook verdacht bij een inpandige groentewinkel te hebben ingebroken. Daar verdween een bedrag van f. 800,- uit de kassa. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Breugel: Gestolen auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Sint Catharinastraat een beige Mercedes Benz met het kenteken RZ-69-GP gestolen.

Leenderstrijp: Zwembad gestolen
Vanuit de achtertuin van een woning aan het Klooster is in de nacht van dinsdag op woensdag een blauw kunststof zwembad met trapje, stofzuiger, slangen, zandfilter en afdekzeil gestolen. Het water, ongeveer 20 m3, heeft men in de tuin laten lopen. Ze namen ook nog een tuinset van zes stoelen en een tafel mee. De waarde van het zwembad is fl. 4.600,= . Het tuinset is ruim fl. 900,= waard.

Deurne: Aanhanger weg
Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 16.00 uur is vanaf een weiland aan de Hees een bruine aanhangwagen gestolen. De waarde is ongeveer fl.
1.000,=. De ketting van de poort waarmee het weiland was afgesloten is vernield.

Deurne: Vogels gestolen
Tussen maandagavond en dinsdagmorgen zijn vanuit een volière achter een woning aan de Brouwhuisweg 40 vogels gestolen. Het gaas van de volière is opengeknipt.