Gemeente Emmen



Persbericht: Beschermde status Oud Allee, 15 mei 2001

Verzoek van bewoners gehonoreerd
Beschermde status Oud Allee

Een nieuw bestemmingsplan voor 'Oud Allee' moet er voor zorgen dat de historische waarde van dit gebied in Emmen centrum bewaard blijft. Op verzoek van de bewoners uit de Allee, Nassaulaan, Min. Kanstraat en de Stationsstraat krijgt 'Oud Allee' van de gemeente Emmen een beschermde status.

Voor 'Oud Allee' is tot dusver het bestemmingsplan 'Emmen Centrum' uit 1943 van kracht. In het nieuwe plan voor 'Oud Allee' worden niet de bestemmingen gewijzigd maar worden regels aangescherpt om ongewenste ontwikkelingen in de toekomst tegen te kunnen houden. Uitgangspunt voor het nieuwe plan is behoud, herstel en ontwikkeling van de cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde van het gebied. Het bouwen van bijvoorbeeld appartementencomplexen is dan niet langer mogelijk. De buurt waarin veelal huizen uit de jaren twintig en dertig staan blijft zijn karakteristieken behouden. Twee wijzigingen

In het nieuwe plan zijn tevens twee wijzigingsbepalingen opgenomen. De bestemming van de kavels waarop nu de GGD en het Mexicaanse restaurant staan, mogen zonodig in de toekomst gebruikt worden voor woningbouw. Ook voor deze kavels geldt dat eventuele woningen moeten passen in het stedenbouwkundig beeld van het gebied.

Inspraakavond

Op 18 juni wordt voor de bewoners van het gebied een inspraakavond gehouden. Datum en plaats van deze bijeenkomst worden z.s.m. bekendgemaakt.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen