Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 01-19

01-19 14-05-2001

T.a.v. Onderwijsredactie

01/19 14 mei 2001

Nieuw: herexamentrainingskamp op Campus Universiteit Twente

Uitslagen eindexamens op vernieuwde SchoolSite Universiteit Twente

De Universiteit Twente lanceert woensdag 16 mei a.s., de eerste dag van de landelijke schoolexamens, voor het derde jaar de SchoolSite. In samenwerking met het Landelijk Actiecomité Scholieren (LAKS) en de educatieve internetprovider Roadside biedt de Universiteit Twente eindexamenkandidaten met de SchoolSite (www. schoolsite.utwente.nl) een unieke en volledige service op het gebied van eindexamenhulp: binnen één uur na het examen de uitslagen online, examentips, rooster, oefenen en bespreken van examens, examennieuws, dagverslagen, de mogelijkheid om te chatten over examens. Een SMS-bericht meldt het moment dat de examenuitslag online is. Door de samenwerking met LAKS en internetprovider Roadside kan de Universiteit Twente een zeer uitgebreide service bieden aan de duizenden eindexamenkandidaten. De Universiteit Twente lanceerde in 1999 als één van de eersten een uitgebreide eindexamenservice op internet. Met deze service laat de Universiteit Twente zien dat ICT in het onderwijs niet alleen onderwerp van studie is, maar direct op relevante wijze kan worden ingezet.

Herexamentrainingskamp
De SchoolSite maakt onderdeel uit van een breed pakket dat de Universiteit Twente eindexamenkandidaten aanbiedt. Nieuw in dit aanbod is het herexamentrainingskamp. Onmiddellijk na de landelijke uitslagen op 14 en 15 juni a.s. organiseert de Universiteit Twente een trainingskamp voor 6 VWO-leerlingen die nog een herexamen moeten doen. Dit kamp wordt gehouden van zaterdag 16 juni tot en met dinsdag 19 juni. De landelijke herexamens vinden plaats op woensdag 20 juni a.s.

Evenals vorig jaar organiseerde de Universiteit Twente in de eerste twee weken van mei een zogenaamd bijspijkerkamp voor havo en vwo scholieren en een speciaal eindexamentrainingskamp voor eindexamenkandidaten (6 VWO). Bijna 100 scholieren zijn gedurende een week begeleid door studenten van de Universiteit Twente bij het bijspijkeren in één of meerdere vakken of bij het voorbereiden op het landelijk eindexamen. De trainingskampen vinden plaats op de Campus van de Universiteit Twente. De deelnemers worden ondergebracht in houten blokhutten op de campus of in het low-budget hotel van de Universiteit Twente en kunnen buiten de `studie-uren' gebruik maken van de sportieve en culturele voorzieningen op het Campusterrein.

Contactpersoon Dienst Communicatie en Transfer: Gerard van Emous, persvoorlichter/woordvoerder, tel. 053-4892232 E-mail: g.j.vanemous@cent.utwente.nl Internet: www.utwente.nl

© Universiteit Twente 1997-2000