Provincie Zuid-Holland

10-05-2001

Aanleg rotonde Seggelant in Brielle

Op 17 mei wordt een begin gemaakt met de aanleg van de rotonde bij het bedrijventerrein Seggelant in Brielle. In verband met de veiligheid van het verkeer en de wegwerkers is het noodzakelijk de bestaande weg tijdelijk om te leggen.

In de gemeente Brielle wordt het bedrijventerrein Seggelant ontwikkeld. De ontsluiting van dit bedrijventerrein zal rechtstreeks op de Groene kruisweg plaatsvinden door middel van een rotonde. Om een goede verkeersafwikkeling te waarborgen wordt de rotonde uitgevoerd als een meerstrooksrotonde (zogenaamde turborotonde). De aanleg van de rotonde is een onderdeel van een groter plan. Dit plan bestaat verder uit een omleiding van de Nolle Zuid, de aanleg van een parallelweg naar de Nolle Noord en de afsluiting van de Kerkweg Noord en de Seggeweg.

De rotonde en de omleidingsweg worden gefaseerd uitgevoerd. De omleiding van De Nolle is grotendeels gereed. In een tweede fase wordt de rotonde gerealiseerd. Met de start van de werkzaamheden voor de rotonde wordt op 17 mei een aanvang gemaakt.
Vanaf 17 mei is het voor het verkeer niet meer mogelijk om over een klein gedeelte van de provinciale weg te rijden. Het verkeer zal gedurende de uitvoering worden omgeleid over de aangelegde omleidingsweg.
Dit betekent dat het verkeer vanaf Brielle gezien bij de aansluiting De Nolle over de Nolle en de omleidingsweg wordt afgeleid van de provinciale weg. Bij de te realiseren rotonde zal het verkeer weer naar de provinciale weg worden geleid.
In de tegengestelde richting zal het verkeer op dezelfde wijze van de provinciale weg worden omgeleid over de omleidingsweg. De werkzaamheden aan de rotonde en de omleiding voor het verkeer duren uiterlijk tot half augustus.

Het fietsverkeer zal ook gedurende deze tijd niet over het fietspad langs de provinciale weg kunnen rijden. De fietsers worden omgeleid over de Vlaardingerhilseweg en de Kerkweg. Deze omleiding voor het fietsverkeer is al eerder ingesteld. Na de realisering van de rotonde kan het fietsverkeer gebruik maken van een nieuw fietspad langs de omleidingsweg.

De halte voor het openbaar vervoer langs de provinciale weg is tijdelijk verlegd. De halte ligt gedurende de werkzaamheden vóór de aansluiting van de Nolle. Na de werkzaamheden komt de halte bij de rotonde te liggen.

De Nolle-noord zal tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar zijn vanaf de provinciale weg. Het verkeer met de bestemming Nolle-noord en de Waterweg wordt omgeleid via de Thoelaverweg in Brielle. Na realisering van de rotonde zal de Nolle-noord en de Waterweg bereikbaar zijn via een parallelweg langs de provinciale weg tussen de nieuwe rotonde en de Nolle.