Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.



vrijdag 18 mei

VOORZITTER

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Jeltje van Nieuwenhoven zit vanaf 10.40 uur het Nederlands Studentenparlement voor. Het studentenparlement wordt georganiseerd op initiatief van de Staatskring. De organisatie bestaat uit een werkgroep van docenten van alle rechtenfaculteiten (inclusief de Open Universiteit Heerlen en de Universiteit Twente, faculteit Bestuurskunde). Het Nederlands Studentenparlement wordt gehouden in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

ZONDAG 20 MEI

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Europese Zaken brengen op zondag 20 en maandag 21 mei een bezoek aan de Conferentie van Commissies voor Europese aangelegenheden (COSAC) in Stockholm. De conferentie wordt bijgewoond door de commissies van de nationale parlementen van de lidstaten van de Europese Unie. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel:
Te Veldhuis (VVD), Van Middelkoop (ChristenUnie), Timmermans (PvdA) en Scheltema- de Nie (D66).

MAANDAG 21 MEI

Justitie: 11.15 tot ca. 23.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: wetgevingsoverleg met minister Korthals (Justitie) over de modernisering van de organisatie en de instelling van een bestuur bij de gerechten en over de instelling van de Raad voor de rechtspraak (met stenografisch verslag).
Dit overleg wordt rechtstreeks uitgezonden via de draadomroep.

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Defensie brengen op maandag 21 mei vanaf 09.00 uur een bezoek aan de Koninklijke Militaire School van de vliegbasis Woensdrecht. Het bezoek staat in het teken van de werving en opleiding van personeel.
Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Albayrak (PvdA), Van t Riet (D66), Zijlstra (PvdA), Niederer (VVD) en Valk (PvdA).