Aalberts Industries

Persbericht

Samenwerking Philips Enabling Technologies Group
en Aalberts Industries

Philips Enabling Technologies Group en Aalberts Industries N.V. gaan wereldwijd nauw samenwerken op het gebied van materiaalveredeling (warmte- en oppervlaktebehandeling).

Philips Enabling Technologies Group (Philips ETG) concentreert zich verder op haar kernactiviteiten. In het licht daarvan heeft zij gezocht naar een partner op het gebied van materiaalveredeling (warmte- en oppervlaktebehandeling). Deze partner is gevonden in Aalberts Industries N.V. Onderdeel van de samenwerking vormt de overname van bedrijfsonderdelen door Aalberts Industries.

Een adviesaanvraag voor de voorgenomen overname medio 2001 is ingediend bij de ondernemingsraden en de vakbonden. Tevens zal de overname worden aangemeld bij de NMa.

De overname betreft Philips Galvanotechniek Eindhoven (PGE) en Heat & Surface Treatment (H&ST) te Acht. De gezamenlijke omzet van deze activiteiten bedraagt circa eur 23 miljoen. Bij de overname zijn 250 medewerkers betrokken. De activiteiten zullen worden ondergebracht in twee zelfstandige servicecentra die deel gaan uitmaken van het internationale netwerk van Aalberts Industries. Dit netwerk omvat circa 40 servicecentra verdeeld over Europa en één centrum in de USA.

De specifieke kennis van Philips, met name op het gebied van toepassingen voor elektronica, en de brede kennis binnen Aalberts Industries op een veelheid van toepassingsgebieden zullen gecombineerd oplossingen kunnen bieden voor de steeds hogere eisen die zowel binnen Philips als daarbuiten aan materiaalveredeling worden gesteld. De samenwerking richt zich naast productie ook op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en behandelingsmethoden.

De samenwerking past in het streven van Aalberts Industries om haar internationaal netwerk zowel kwantitatief als ook kwalitatief verder uit te breiden.

Langbroek, 17 mei 2001


Inlichtingen : Aalberts Industries N.V. Philips Nederland J. Aalberts G. van Doorn Tel. 0343-565080 Tel. 040-2787834