AutoRai

17-5-2001

Hans van Beek beste Nissan Technisch specialist

Hans van Beek mag zich de beste Nissan technisch specialist in Nederland noemen. Hij heeft de nationale finale van NISTEC gewonnen.

NISTEC staat voor Nissan International Service TEchnical Contest, een tweejaarlijkse wedstrijd voor Nissan technisch specialisten en technici. Van Beek neemt, samen met nummer 2 Cees de Vries, deel aan de Europese finale in juni.

Van Beek, werkzaam bij Nissan dealer Nieuwkoop-Hoevenaars in Den Bosch, was een van de twintig deelnemers aan de nationale finale. De finalisten tien Nissan technisch specialisten en tien Nissan technici zijn geselecteerd na twee intensieve voorronden. Voor de finale in april werden zij uitgenodigd in het Nissan Training Centre in Amsterdam. Daar lette een vijfkoppige jury onder meer op werkwijze en het gebruik van zowel gereedschap als werkplaatsdocumentatie.

In het totaalklassement behaalde Van Beek de hoogste score en kwam daardoor als winnaar uit de bus. In Barcelona ontving hij uit handen van Piet van der Vliet, directeur Parts en Services, een grote beker. Tweede werd Cees de Vries van Koops in Bunschoten. Paul Gademan van Autobedrijf Koops in Nijmegen bezette de derde plaats. Ed Blommaert, werkzaam bij De Wit in Den Haag, behaalde de eerste plaats onder Nissan technici. Ger Houtappels van Joosten in Venlo en Jacob Aberkrom van Schilder in Edam volgden respectievelijk als nummer twee en drie in deze klasse.

Namens Nederland strijden Van Beek en De Vries in Parijs om de Europese titel. De vier besten dingen in de wereldfinale in Japan mee naar de titel Beste Nissan Technicus ter Wereld. Deze vindt plaats in oktober.