Grote Europese ondernemingen als Halifax en SNCF kiezen Mercury Interactive voor optimaliseren van webprestaties

Topaz, ActiveTest en LoadRunner favoriet bij topondernemingen voor optimalisatie serviceniveau on line-activiteiten

Mercury Interactive Corporation (NASDAQ: MERQ), marktleider in enterprise testen en oplossingen voor prestatiebeheer, maakt bekend dat Halifax plc en SNCF.fr hun on-line activiteiten voortaan laten testen met de prestatiebeheerproducten van Mercury Interactive. Zowel Halifax plc, een toonaangevende bank, als SNCF.fr, dochteronderneming van het Franse spoorwegbedrijf SNCF, zetten de producten van Mercury Interactive iom het hoge serviceniveau dnaar hun klanten te continueren en te optimaliseren.

SNCF optimaliseert on line reserveringsdiensten met ActiveTest en LoadRunner SNCF.fr, speciaal opgericht voor de webactiviteiten van SNCF, streeft ernaar Franse en internationale klanten via het on line reserveringsbureau een continue en kwalitatief hoogstaande service te bieden. Met Mercury Interactives ActiveTest werden gedurende 24 uur de activiteiten van duizenden bezoekers aan de site nagebootst. Op grond van analyse van de testresultaten door LoadRunner, konden in nauwe samenwerking met Mercury Interactive de nodige modificaties aan de architectuur worden aangebracht. Bovendien werd besloten tot verdubbeling van de servercapaciteit om ook tijdens piekuren de enorme hoeveelheid zoekopdrachten aan de database soepel te kunnen verwerken.

SNCF.fr besloot hierop LoadRunner in te zetten om via interne tests knelpunten, die zich met name voordeden tijdens de interactie tussen statische en dynamische webpagina's, op te sporen. Zo kon in minder dan twee maanden tijd de gehele webinfrastructuur worden getest en geoptimaliseerd voor de groeiende bezoekersaantallen.

Halifax PLC zet Mercury Interactive voor optimaal webprestatiebeheer Halifax plc, een van de belangrijkste financiële dienstverleners in Engeland, heeft Mercury Interactives Topaz in gebruik genomen in de Datacentra Copley (Halifax) en Pudsey (Leeds). Dankzij Topaz is Halifax in staat haar website pro-actief, in real time te bewaken en bij mogelijke prestatieproblemen de operationele afdeling te waarschuwen vóórdat de eindgebruiker ook maar iets merkt. Topaz controleert of klanten wel de juiste content ontvangen en meet de responstijden om vast te stellen of zich bij specifieke transacties of locaties prestatie-knelpunten voordoen.

Halifax ziet Topaz nu als hoofdinstrument bij zowel de real time bewaking als bij toekomstige capaciteitsplanningen. Mercury Interactive ondersteunde Topaz bij de ingebruikname van de software en de ontwikkeling van specifieke Topaz scripts voor dit project. Halifax ontving uitgebreide training van Mercury Interactive en beschikt over een standaardovereenkomst voor onderhoud en ondersteuning.

Over Mercury Interactive Corporation
Mercury Interactive is marktleider in enterprise testen en oplossingen voor prestatiebeheer. De geautomatiseerde software ondersteunt bedrijven bij het aanbieden en onderhouden van applicaties die hoge prestaties moeten leveren. Overal ter wereld worden de oplossingen voor applicaties en technologische infrastructuur gebruikt om hardware en onderhoudskosten te beperken, continue inkomstenstromen te garanderen en concurrentieposities te versterken. Mercury Interactive is opgericht in 1989 en is gevestigd in Sunnyvale, Cal. De onderneming heeft 1.400 werknemers en kantoren in meer dan 20 landen. De Nederlandse vestiging staat in Utrecht en is telefonisch bereikbaar via 030 - 241.7090 en online via www.mercuryinteractive.nl

Voor nadere informatie:
Mercury Interactive, Esther Westerweele Jack van Pamelen, tel.: 030-241.70.90; e-mail: ewesterweele@mercury-eur.com Effect adviesgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; email: mi@effect-europr.nl