Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 17-05-2001 Nagekomen bericht district Kerkrade (brand in politiebureau) Donderdag 17 mei 2001 - 16.00 uur

Kerkrade; brand in politiebureau
Donderdag 17 mei brak brand uit in het politiebureau aan de Kerkradersteenweg in Kerkrade. In verband met een rigoureuze verbouwing is het politiebureau tijdelijk niet meer als zodanig in gebruik. De zorg en de verantwoordelijkheid tijdens de verbouwing is daarom overgedragen aan de aannemer.
Om 12.50 uur werden er in de kelder van het bureau sloopwerkzaamheden verricht waarbij diverse ijzeren leidingen weg- c.q. doorgebrand moesten worden. Daarbij werden waarschijnlijk niet de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Daardoor ontstond op een gegeven moment brand. Een 33-jarige man uit Maarheeze ging daarop een brandblusser halen. Ondanks de hevige rokontwikkeling ging hij toch terug de kelder in en probeerde het vuur te doven. Dit lukte niet. Tijdens het blussen ademde hij zoveel rook in dat hij door een collega naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Een andere werknemer uit Geleen die te hulp schoot, viel in een gat en raakte gewond aan een been. Ook hij ging naar het ziekenhuis. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te doven. Het is niet bekend of het bureau door de brand schade opgelopen heeft.
Gelet op de gewonden en het waarschijnlijk niet nakomen van de voorschriften, is de zaak overgedragen aan de Arbeidsinspectie die in deze een onderzoek zal instellen.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)