Rijksuniversiteit Groningen

17 mei 2001

Nummer 63 16 mei 2001

Rectoren Oost-Indonesië bezoeken RUG

Noot voor de pers:

Vier rectoren van universiteiten uit Oost-Indonesië brengen vandaag en morgen een bezoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. De universiteiten, waaronder de Pattimura universiteit van Ambon, vormen in het oostelijke deel van de Indonesische archipel een hecht consortium. De Rijksuniversiteit Groningen heeft reeds samenwerking met de universiteit Hasanuddin van Makassar en de universiteit Sam Ratulangi van Manado. De interesse van de vier Indonesische universiteiten gaat vooral uit naar de mariene biologie, scheikundige techologie, agro-industrie, medische wetenschappen, onderwijskunde en ontsluiting van literatuur via het internet en toegang tot het internet.

In 1997 heeft oud-RUG-rector prof. dr. Folkert van der Woude de universiteiten op Sulawesi bezocht. Dit jaar nog wordt een 'extruder', een industrieel chemisch mengapparaat, naar het eiland verscheept. Het zal daar worden gebruikt voor onderzoek in de voedingsindustrie. Verschillende medewerkers van de RUG zijn direct of indirect betrokken bij ondersteuning en ontwikkeling van het onderwijs en onderzoek op het eiland.

Noot voor de pers:


* Meer informatie: drs. Theo Jurriens, Bureau Internationale Samenwerking (050) 363 54 20.

* Het officiële bezoek begint woensdag 16 mei 2001 om 16.00 uur op het Biologisch Centrum te Haren en eindigt donderdag 17 mei om 13.00 uur in het Academiegebouw.