BedrijfsautoRAI


1-5-01

Nieuwerbrugs van Schaik neemt 6X6 kipper in gebruik

De 6x6 Scania is uitgerust met een 12tm HMF laadkraan en een kipperopbouw, waarbij de kipper naar 3 zijden kan kippen. De kraan heeft een hydraulisch bereik van 8 meter. De auto zal vooral worden ingezet bij wegenbouwwerkzaamheden. Het voertuig is uitgerust met een 340 pk/250 kW 11-liter motor en een GRS890 versnellingsbak met 12 versnellingen en is natuurlijk voorzien van het standaard Beers Veiligheidspakket, waaronder Scania Alert en een DoBlispiegel. De auto maakt deel uit van een order van twee Scania's, welke beide werden afgeleverd door de zelfstandige Scania-dealer Kempeneers Automobielbedrijf B.V. in Leiden.

Transportbedrijf Th.J. van Schaik B.V. is een familiebedrijf dat in 1946 werd opgericht. Vanaf het allereerste begin is Van Schaik voornamelijk actief in de wegenbouwsector, echter de activiteiten spreiden zich ook uit over het (inter)nationale vervoer van zeecontainers en stukgoed. Het wagenpark van het bedrijf bestaat inmiddels uit een kleine twintig voertuigen, waarop de (overigens eerste) twee nieuw aangeschafte Scania's een uitbreiding zijn.

Dankzij het dubbele frame van 9,5 en 8 mm dik kan er licht en laag opgebouwd worden. Dit zorgt samen met het gunstige eigengewicht voor een hoog laadvermogen. De permanente aandrijving van alle assen in combinatie met 5 differentieelsloten waarborgt een maximale tractie onder alle omstandigheden. Bovendien heeft de CP14 cabine, zelfs met een hoog chassis, een lage instap en geeft deze goed zicht op de weg. Dankzij de vierpunts luchtvering van de cabine is het comfort op zowel onverharde bouwterreinen als op de openbare weg van hoog niveau. Het unieke modulaire concept van Scania, de rijkwaliteiten van de vrachtauto en het comfort gaven voor Van Schaik dan ook de doorslag om voor Scania te kiezen. Het Nieuwerbrugse familiebedrijf is graag samen met Scania op de goede weg.