Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-05-2001 2e Persbericht van donderdag 17 mei 2001

Berichten uit de regio

Oirschot: Snelheidscontrole
Op de Kempenweg is donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur op snelheid gecontroleerd. In die tijd zijn 678 voertuigen gecontroleerd en hiervan reden er 61 te hard. De snelste reed 83 km/u. De maximumsnelheid is hier 50 km/u.

Nuenen: Drugs gevonden bij zoekingen
Bij zoekingen in drie bedrijfsruimten op De Huufkes is in de nacht van woensdag op donderdag een grote partij drugs gevonden. Het gaat hierbij om ongeveer 150.000 xtc-pillen, 4,5 kilo heroïne, 3,4 kilo cocaïne en een aantal plakken hash. In de ruimten zijn verder twee tabletteermachines, grondstoffen en materialen voor het vervaardigen van xtc-pillen en een groot aantal vaten met chemicaliën aangetroffen. De spullen zijn in beslag genomen. In een van de ruimten stonden een Porsche, een Harley Davidson, een speedboot en een jetski. Deze vervoermiddelen zijn ook in beslag genomen. Er was niemand in de bedrijfsruimten aanwezig. De politie heeft nog geen verdachte in deze zaak aangehouden. De politie startte een onderzoek na informatie.

Nuenen: Inbraak in garagebox
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een garagebox bij een woning aan de Berg. Het slot van de toegangsdeur is vernield en uit de garage zijn een dames- en een herenfiets gestolen. Het zijn groene Gazelle Solide fietsen met een gezamenlijke waarde van fl. 2.500,=.

Gemert: Graven vernield
Tussen woensdag 17.00 uur en donderdagmorgen zijn op de begraafplaats van de Sint Janskerk vernielingen gepleegd aan 7 graven. Het gaat om kindergraven, waarvan drie grafstenen omver zijn geduwd of geslagen. Bij vier graven zijn beeldjes (engeltjes) kapotgeslagen. De politie stelt een onderzoek in naar deze ergerlijke vernielingen.

Bakel: Snelheidscontrole
Op de Oldert is donderdag van 13.30 tot 14.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 303 passanten reden er 29 te snel. De snelste reed 117 km/u., terwijl 80 toegestaan is.

Veldhoven: Bromfietscontrole
Donderdag is tussen 7.15 en 9.45 uur op de Geer en omgeving een brom/snorfietscontrole gehouden. Er zijn in die tijd 27 bromfietsen aan een controle onderworpen. Voor 23 feiten is een bon uitgeschreven. De verdeling: 10 voor een te hoge constructiesnelheid, 6 niet dragen van de helm, 2 geen geldig verzekeringsplaatje, 1 niet verzekerd, 1 geen bromfietscertificaat, 1 niet kunnen tonen bromfietscertificaat, 2 geen gele of oranje plaat.