@Home lanceert ADSL breedband internet in Amersfoort

Amsterdam, 2 mei 2001 - @Home Benelux BV start per 1 juni 2001 een nieuwe zakelijke breedband internetdienst in Amersfoort. Onder de naam @Work kan het Amerfoortse bedrijfsleven voortaan 24 uur per dag beschikken over een snelle toegang tot internet op basis van ADSL-technologie en tegen een vast tarief per maand.

Met @Work biedt @Home nu ook in Amersfoort probleemloos breedband internet voor de zakelijke markt, aldus CEO Nils Kijkuit. We hebben de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgebouwd met @Work in de Verenigde Staten, maar natuurlijk ook met de @Home breedband internetservice voor consumenten in Nederland. Onze ervaringen op de consumentenmarkt heeft ons het vertrouwen gegeven ook in Nederland de stap te zetten naar de zakelijke markt. Eerder waren de steden Amsterdam en Amstelveen aan de beurt, nu volgen Amersfoort en Rotterdam. Binnenkort volgt de rest van de Randstad.

Binnen zonder tikken
Bedrijven kunnen met @Work hun bestaande koperen telefoonlijn opwaarderen tot een snelheid van 2 Megabits per seconde, afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm. Dat is tot ruim dertig keer sneller dan een gewone modemverbinding. Het gemak van always on breedband internet via ADSL, een permanente verbinding zonder inbellen en zonder kostbare tikken, maakt de breedbanddienst @Work uitermate geschikt voor bedrijven die veel data verzenden en ontvangen. @Work biedt een totaaloplossing met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Met name voor bedrijven tot en met 250 computergebruikers die veel online communiceren zoals drukkerijen, reclamebureaus, architectenbureaus, zakelijke dienstverlening en natuurlijk internetbedrijven, aldus Kijkuit. De zakelijke markt heeft een enorm groeipotentieel. In de korte tijd dat we bezig zijn, blijkt de interesse voor onze diensten groot te zijn. Een breedband internetverbinding zal binnen niet al te lange tijd behoren tot de standaarduitrusting van een bedrijf.

Over @Home Benelux BV
@Home levert snelle en eenvoudig toegankelijke breedband internetdiensten in combinatie met een breed en verrassend aanbod van content op onder andere het gebied van nieuws, sport, technologie, economie en spellen. Abonnees van @Home profiteren, tegen een vaste prijs per maand en zonder telefoonkosten van 'always on' diensten die snel, betrouwbaar en efficiënt zijn. De content ontwikkelt @Home's eigen, prijswinnende, redactieteam in samenwerking met toonaangevende contentleveranciers waaronder het ANP, Tijd Beursmedia, BBC, het Financieele Dagblad, Meteoconsult, IDG.nl, Gamepoint en Cameo Newsbites. Al deze diensten zijn via een breedbandportal toegankelijk voor @Home-abonnees. De @Home-internetdienst biedt ook extra faciliteiten, zoals drie mailboxen en drie keer vijf MB webspace voor een eigen homepage.

Voor de zakelijke markt levert @Home onder de merknaam @Work Dedicated Internet snelle internettoegang op basis van DSL-technologie. Door end-to-end netwerk management kan een zeer betrouwbare verbinding geleverd worden. Een professionele helpdesk kan op veel voorkomende vragen een antwoord geven. Uiteraard is ook voor de zakelijke klant de @Home portal beschikbaar.

Aandeelhouders van @Home Benelux BV zijn Excite@Home in de Verenigde Staten, Intel Corporation en Energie- en kabelbedrijf Essent. @Home Benelux BV heeft op dit moment distributieovereenkomsten met NV Nutsbedrijven Maastricht en Essent Kabelcom, en bereikt zodoende ruim
1,6 miljoen huishoudens in de Benelux.