PERSBERICHT
Alkmaar
gestart is VinoVia.com, de interactieve wijngroothandel voor horeca en consumenten

VinoVia.com = wijn, kennis & keus

Toegang tot het grootste wijn assortiment, expertkennis en vooral keuze kenmerken de gloednieuwe wijngroothandel VinoVia. VinoVia onderscheidt zich door het actieve gebruik van de website www.vinovia.com: hét online wijnadres voor de horeca en consumenten. VinoVia biedt een unieke wijn-zoekmachine waarmee gebruik gemaakt kan worden van de kennis van wijnexperts. Het groeiende assortiment bestaat momenteel uit meer dan 1000 wijnen. Dit is reeds het grootste aanbod van Nederland, en gewerkt wordt aan uitbreiding tot 5000 wijnen. Een deel hiervan is exclusief voor de horeca. Het aanbod betreft wijnen uit vele landen, van jong tot oud, van huiswijn tot zeldzaam. Bestellingen kunnen dagelijks en binnen 24 uur bezorgd worden.

Nieuwe voordelen
Nu koopt men wijn met weinig informatie over (de smaak van) het product. VinoVia biedt de oplossing voor zakelijke inkopers alsmede de consument. Daarnaast willen horeca ondernemers steeds wisselende wijn en spijs combinaties presenteren. VinoVia maakt het mogelijk voor restaurateurs hun wijnkaart op ieder moment aan te passen. Door de eCommerce aanpak biedt VinoVia haar klanten flexibiliteit, kosten besparing, omzet stimulering en gemak.

Professionele & persoonlijke site
De site www.vinovia.com is duidelijk, overzichtelijk en snel. Het biedt een schat aan informatie over elke wijn. Daarmee is het de actuele en professionele informatiebron voor aspirant kopers van wijn. Horeca ondernemers krijgen een persoonlijke pagina waar zij 24 uur per dag wijnen kunnen verkennen, voorselecteren, en bestellen. Ook kunnen zij communiceren met onze vinologen.

Wijn Zoekmachine
VinoVia biedt het meest complete scala aan zoekmogelijkheden dat beschikbaar is in de markt. In de database kan iedere wijn voorzien worden van 40 kenmerken. Zo kan er gezocht worden op herkomst, druivensoort, prijs, etc. Daarnaast biedt het nieuwe zoekmogelijkheden zoals een nauwkeurige smaak definitie of wijnbeoordeling van verschillende experts. Uniek is de mogelijkheid om met één muisklik wijnen te zoeken die een 'vergelijkbare smaak' hebben. Daarmee is het vinden van alternatieven voor een bepaalde, goed lopende wijn, heel eenvoudig.

Kortom, VinoVia creëert nieuwe mogelijkheden voor wijnkopers door de introductie van moderne informatie technologie binnen de traditionele wijnhandel.

VinoVia is bereikbaar via customerservice@vinovia.com of op 072-506.4076