KNWV

DATUM: 17-5-2001

Wedstrijdsport: Zeilen - EK 49er, Brest (Fra)



Teleurstellend resultaat voor Xiphias 49er team Lantermans en
Nieuwenhuis

Op het Europees Kampioenschap in de 49er klasse heeft het Xiphiasteam met de Friese stuurman Pieter Lantermans en de uit Amsterdam
afkomstige Pim Nieuwenhuis genoegen moeten nemen met een dertigste plaats. De titel ging naar het Deense team Michael Hestbeck met Rasmus Terp Hansen.

"Sommige wedstrijden gingen best goed, " zo meldt het team. "Maar we zijn ook een keer te vroeg gestart en een paar keer in de middenmoot geëindigd. Jammer, want daardoor hebben we de finale niet gehaald en zijn uiteindelijk dertigste geworden. Wel hebben we veel geleerd, want het was voor ons een nieuwe ervaring om met weinig wind en veel stroom een wedstrijd te varen."

Uitslagen:

1. Michael Hestbeck/Rasmus Terp Hansen 28 punten

2. Iker Martinez/Xabier Fernandez (Esp) 34 punten

3. Santiago Lopez-Vasquez/Javier de la Plaza (Esp) 36 punten 30. Pieter Lantermans/Pim Nieuwenhuis 50 punten (silverfleet)

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl