KNWV

DATUM: 17-5-2001

Wedstrijdsport: Zeilen - Libertelsailingteam gaat voor Athene 2004



Olympische Tornado heeft spectaculair nieuw zeilplan.

Weesp - Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk zijn dit seizoen serieus gestart aan een Olympische zeilcampagne voor deelname aan de spelen in Athene 2004.
Beide zeilers hebben diverse Europese en Wereldtitels in de Dart, Nacra en Prindle catamaran klasse op hun naam staan.

Na de beslissing van de ISAF om de Tornado te voorzien van een compleet nieuw zeilplan met dubbele trapeze en spinaker is deze catamaran veruit de snelste en spectaculairste Olympische zeilklasse. Sven en Mischa varen met een kompleet zelf ontworpen en gebouwd monofilm (doorzichtig) zeil. Monofilm wordt al jarenlang gebruikt in de surfwereld maar is nieuw in de Tornado. Diverse Tornado teams hebben reeds monofilm zeilen besteld.

Inmiddels is de kop eraf en heeft het team een 7e plaats behaald op de olympische zeil regatta in Barcelona. De eerst volgende doelstelling is een plaats bij de eerste 6 tijdens de Spa regatta in mei en de Europese kampioenschappen in Zwitserland in Augustus.
Tussendoor doet het team nog een aanval op het " Ronde Record " tijdens de Ronde om Texel in Juni.

Naast de hoofdsponsor Libertel heeft Magic Marine toegezegd het team te ondersteunen.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl