Gemeente Leek

INFORMATIE-AVOND WIJK RODENBURG NOORD

Op donderdag 17 mei a.s. vindt een informatie-avond plaats over de ontwikkeling van een wijkvisie voor de wijk Rodenburg Noord (begrensd door de Auwemalaan, de Lindesteinlaan, het Industriepark en de Oldebertweg). De bijeenkomst wordt gehouden in een van de kantines van scholengemeenschap De Borgen en begint om 20.00 uur. Aanwezig zullen zijn medewerkers van bureau KAW architecten en adviseurs uit Groningen, Wold en Waard Woonservice en de gemeente Leek.

Wold en Waard Woonservice en de gemeente Leek hebben het initiatief genomen tot het ontwikkelen van een wijkvisie. Deze wijkvisie geeft een toekomstperspectief van Rodenburg Noord over 10 tot 15 jaar. De visie gaat over de stedenbouwkundige structuur, de woningvoor raad, de inrichting van de woonomgeving, de sociale structuur en voorzieningen. Er zijn momenteel nog geen plannen ontwikkeld, deze zullen de komende maanden in samenspraak met de bewoners worden gemaakt.

Een eerste stap naar de wijkvisie is het maken van een inventarisatie en analyse van de wijk. Uit de analyse zullen de sterke en zwakke kanten en de kansen en bedreigingen van de wijk naar voren komen. Deze analyse wordt gemaakt door KAW architecten en adviseurs. Bewoners van Rodenburg Noord worden uitgenodigd op de informatie-avond actief mee te denken en mee te praten over de toekomst van de wijk. Mede op basis van hun inbreng wordt na de informatiebij eenkomst de analyse afgerond en vervolgens vertaald naar een wijkvisie. Bewoners zullen regelmatig van het proces en de plannen op de hoogte worden gehouden via nieuwsbrieven en informatiebijeenkomsten.