Gemeente Maassluis

9-5-2001

Overhandiging sleutels aan Ummah Wahida

Op donderdag 17 mei 2001 vindt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis aan de Koningshoek de ondertekening plaats van de huurovereenkomst tussen wijkvereniging De Flat en de gemeente Maassluis en vervolgens van de overeenkomst onderhuur tussen De Flat en de Stichting Ummah Wahidah. Hiermee wordt Ummah Wahida formeel de onderhuurder van de recent in opdracht van de gemeente geplaatste uitbreiding van het wijkgebouw in de Burgemeesterswijk. Na ondertekening van de huurovereenkomsten zal de stichting dan ook uit handen van wethouder A. Keijzer de sleutels van hun nieuwe onderkomen ontvangen.

Wijkgebouw De Flat aan de Burgemeester Schwarzlaan is recent uitgebreid door de plaatsing van enkele portocabins. De Stichting Ummah Wahidah zal in deze aanbouw activiteiten gaan organiseren voor met name de Marokkaanse jeugd van de Burgemeesterswijk. In de statuten van de stichting staat als doelstellingen "het bevorderen en ondersteunen van activiteiten voor de Marokkaanse en/of Islamitische gemeenschap in Maassluis (in het bijzonder jongeren) teneinde hen de mogelijkheid te bieden zichzelf te ontplooien en hun maatschappelijke positie te versterken, waardoor een achterstandspositie vermeden wordt en daarmee de beeldvorming over hen verbetert....". De bijeenkomst ter ondertekening van de huurovereenkomsten wordt gehouden in het personeelsrestaurant van het stadhuis begint om 19.00 uur.

Noot voor de pers:Uiteraard is uw (foto-)redactie van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst op donderdag 17 mei om 19.00 uur in het Maassluise stadhuis aanwezig te zijn.