Gemeente Breda

11-05-2001

Wethouder Oomen opent nieuwe fietsenstalling
Wethouder A.J.G. Oomen van Stadsbeheer opent op donderdag 17 mei om 16.30 uur de nieuwe fietsenstalling aan de Nieuwstraat 7 in Breda. Vanaf die datum is de fietsenstalling ook opgesierd met graffitikunst.

De uiterst moderne fietsenstalling aan de Nieuwstraat biedt plaats aan ruim 700 fietsen en 50 bromfietsen. Met deze grote capaciteit, de centrale ligging en ruime openingsuren levert de nieuwe stalling een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van de binnenstad. Tevens is de stalling een middel om het autoverkeer in de Bredase binnenstad terug te dringen.

Graffitikunst
De muren van de fietsenstalling zijn de afgelopen weken opgesierd met graffitikunst. Dit project is uitgevoerd door graffitikunstenaars Martin Siwabessy (Breda) en Paul Watty (Tilburg). Zij hebben ontwerpen gemaakt rondom het thema fietsen. De ontwerpen zijn uitgevoerd op beide verdiepingen van de fietsenstalling.

Gratis fietsen
Wethouder A. Oomen reikt tijdens de officiële opening ook twee fietsen uit aan de winnaars van de actie die tussen 30 april en 13 mei in de nieuwe stalling is gehouden. Iedereen die in die periode zijn of haar (brom)fiets in de fietsenstalling Nieuwstraat stalt, kan op vertoon van een kaartje een bon invullen. Een notaris verricht op 14 mei de trekking van de winnaars.

Openingstijden
De fietsenstalling Nieuwstraat is open van maandag tot en met woensdag van 07.30 tot 01.00 uur, van donderdag tot en met zaterdag van 07.30 tot 03.00 uur, op zondagen van 13.00 tot 01.00 uur en op koopzondagen van 11.00 tot 01.00 uur.
Het stallen van een fiets kost 0,75 en het stallen van een bromfiets kost 1,- per keer.

Breda, 11 mei 2001