Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 16 mei 2001

Bij 78e Dies Natalis
UITREIKING KUN-GEDENKPENNING EN STUDENTENONDERSCHEIDING

Op donderdag 17 mei, bij de viering van de 78e verjaardag van de universiteit, zullen de jaarlijkse onderscheidingen voor medewerkers en studenten worden uitgereikt. Twee personen worden onderscheiden: mw. J.E.G. Oosterhof-Meij ontvangt de KUN gedenkpenning in brons, en drs. B. Jacobs, student medische wetenschappen, krijgt de studentonderscheiding, bestaande uit een oorkonde en een geldbedrag van f 1.000,--.

De KUN gedenkpenning in brons is toegekend aan mw. J.E.G. Oosterhof Meij, werkzaam op het Instituut voor Hoge Energiefysica. Ze werkt sinds 1971 op de universiteit en haar werkzaamheden bestaan uit hulp bij data-analyse, computer graphics, tekstverwerking en documentatie op het world wide web. Mw. Oosterhof ontvangt de onderscheiding vanwege de belangrijke rol die ze vervult in de sociale binding van de afdeling. De sociale verbondenheid en de goede werksfeer leveren een positieve bijdrage aan de prestaties van de afdeling, zo meent de jury. Die merkt overigens ook op dat mw. Oosterhof zich representant mag weten van allen die op de universitaire campus binnen grotere en kleinere secties en afdelingen, oog hebben voor het sociale aspect van samenwerken en daarin de nodige tijd en energie steken.

De studentonderscheiding gaat naar drs. B. Jacobs (Bram), student geneeskunde. Jacobs begon in 1994 zijn studie en hoopt binnenkort zijn artsexamen te doen. Hij heeft zich altijd zeer betrokken getoond bij het onderwijs: zo was hij lid van de studentenorganisatie voor onderwijsondersteuning (SOOS), van het College van beroep voor de examens van de KUN, was hij actief in de Medische FaculteitsVereniging. Ondanks het overvolle studieprogramma tijdens de co-schappen, maakt hij deel uit van de opleidingscommissie geneeskunde, is hij voorzitter van de Nijmeegse KO-raad en bestuurslid van het nationale co-assistentenoverleg. Daarnaast heeft hij zeer actief ingezet voor de Nijmeegse Studenten-Zeilvereniging De Loefbijter.