Intel zet visie op de toekomst van mobiele en draadloze technologie uiteen tijdens eerste Europese Intel Developer Forum

Evenement onderstreept Europa's sleutelrol als ontwikkelaar van draadloze en communicatietechnologie

Nieuwegein, 16 mei 2001 - Intel zet vandaag haar strategie uiteen voor de belangrijkste techologieën die de toekomst van draadloze en mobiele Internet-toepassingen zullen bepalen. Tijdens het Intel Developer Forum (IDF) in de RAI te Amsterdam, die op 17 en 18 mei plaatsvindt, zullen ruim 500 ontwikkelaars keynotes bijwonen van belangrijke Intel executives, diepgaande technische trainingen en informatiesessies volgen, en verschaffen top-analisten op dit gebied inzicht in de markt.

Intel heeft Europa toegevoegd aan de locaties waar de deze belangrijke conferentie voor ontwikkelaars wordt gehouden, wegens de positie die deze regio inneemt als wereldwijd leider op het gebied van de ontwikkeling van mobiele Internet-oplossingen. Vele van 's werelds meest toonaangevende telecommunicatiemaatschappijen zijn afkomstig uit Europa, waaronder drie van de vijf grootste fabrikanten van telecommunicatieapparatuur en drie van de vier grootste fabrikanten van mobiele telefoons. Ruim de helft van alle beschikbare apparatuur voor de telecommunicatie-industrie is ontworpen voor gebruik in Europa.

IDF heeft zich ontwikkeld tot het forum waar ontwikkelaars zich kunnen informeren over de nieuwste technologieën en initiatieven. Het forum beoogt ontwikkelaars van alle platforms - waaronder ingenieurs van Intel's belangrijkste concurrenten - te voorzien van diepgaande informatie en geavanceerde tools waarmee zij nieuwe hardware- en software-platforms kunnen ontwikkelen en implementeren. Oorspronkelijk gestart als een jaarlijks evenement in de VS, vindt IDF nu op vier locaties over de hele wereld plaats.

"Europa is leidinggevend op het gebied van mobiele en draadloze communicatie. Het is dan ook de logische plaats voor een conferentie voor ontwikkelaars die zich richten op technologieën en marktontwikkelingen voor dit gebied," zegt Steve Chase, director of marketing van Intel Europe, Middle East & Africa (EMEA). "Intel investeert in vier architecturen: de Internet Exchange Architecture (IXA) voor telecommunicatie en Personal Client Architecture (PCA) voor draadloze communcicatie, plus IA-32 en IA-64. Deze en andere onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens IDF Europe, in samenwerking met diverse industrieleiders, waaronder Siemens, HP, IBM en Vodafone."

Tijdens IDF Europe zullen onder andere de volgende sprekers een keynote verzorgen:

Donderdag 17 mei

09:00 - 11:00 Rob Eckelmann, VP Sales & Marketing Group en General Manager, EMEA De vier Intel-architecuren voor Internet en op welke wijze Intel zal voortgaan met het ontwikkelen van innovaties die een verandering teweeg zullen brengen in de manier waarop we zaken doen. Ronald J. Smith, Senior VP Wireless Communications & Computing Hoe de industrie het ecosysteem kan bouwen dat er voor zorgt dat Internet en applicaties eerder draadloos toegankelijk zullen zijn. Plus de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de Intel Personal Client Architecture voor handpalm-apparaten en gerelateerde producten. Mark A. Christensen, VP en GM, Network Communications Group Een overzicht van de geschiedenis van Ethernet.

Vrijdag 18 mei

09:00 - 11:00 Howard Bubb, Vice President en General Manager, Converged Communications Division Technologieën voor de 'Next Generation Network'.
Thorsten Heins, CEO & President, Siemens IC Mobile Solutions Innovaties voor de mobiele wereld - nieuwe zakelijke kansen. Michael J. Fister, Vice President, General Manager, Enterprise Platforms Group Server-platforms voor de telecommuncatiemarkt

IDF en innovatie
Het Intel Developer Forum is een wereldwijd programma dat ontwikkelaars de technische informatie en strategieën biedt die nodig zijn om op succesvolle wijze innovatieve producten voor de Internet-economie te creëren. De 2001 Spring IDF-evenementen, die eerder in San José, Tokyo en Beijing plaatsvonden, en nu in Amsterdam wordt georganiseerd, bestaan uit een uitgebreid programma met theoretische en praktische sessies, alsmede tientallen demonstraties van geavanceerde producten en technologieën. Tot de deelnemers behoren software- en hardware-ontwikkelaars van PC's en handpalmapparaten, servers en communciatieapparatuur. Meer informatie over deze evenementen, die twee maal per jaar plaatsvinden in de VS, Azië en Europa, is te vinden op http://developer.intel.com/idf. Het hele jaar door is de nieuwste informatie over technologische ontwikkelingen te vinden op de Developer Update-site van Intel: http://developer.intel.com/update/.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.