17 mei 2001 />
Resultaten eerste kwartaal Stern Groep volgens prognose

AMSTERDAM - Stern Groep NV (autobedrijven, benzinestations en autodiensten) maakt bekend dat de resultaten over het eerste kwartaal 2001 in lijn liggen met de begroting en met de in het jaarrapport 2000 afgegeven prognose.

De omzet van Stern Groep is het eerste kwartaal 2001 gedaald met ruim 4%, ondanks dat de landelijke autoverkopen in het eerste kwartaal met circa 20% zijn gedaald. De daling van de omzet wordt veroorzaakt door de verkoop van Snelgas Autogas BV (2%) en door een daling van de afzet van de volumemerken van de Groep. De premiemerken, de benzinestations en de autodiensten konden het afzetniveau van 2000 vasthouden.

Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belastingen ontwikkelde zich gunstig als gevolg van margeverbetering, kostenbeheersing en integratievoordelen van de fusie en de daarna geëffectueerde acquisities. Stern Groep NV handhaaft de verwachting dat de winst uit gewone bedrijfsuitoefening na belastingen in 2001 zal toenemen met 10 - 15% ten opzichte van 2000. De winst per aandeel 2001 zal, als gevolg van het met bijna 10% vergrote aandelenkapitaal, gering toenemen ten opzichte van 2000.

Amsterdam, 17 mei 2001

Voor nadere informatie:
ir. H.H. van der Kwast, directievoorzitter
Telefoon: 020-6136028

Profiel Stern Groep NV
Stern Groep N.V. is in juni 2000 gevormd door de fusie tussen A.I.R. Holdings N.V. en Stern Beheer N.V.. Stern Groep onderscheidt drie kernactiviteiten: autobedrijven, de exploitatie van benzinestations en autodiensten.
De autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen meerdere topmerken waaronder Mercedes-Benz, Chrysler, Opel/GM, Ford, Land Rover, Volvo en Renault in de Randstad, met Amsterdam als basis. Stern Groep exploiteert 24 benzinestations met de merken Shell en BP. Met de autodiensten is Stern Groep actief in schadeherstel, wagenparkbeheer en het inbouwen van bedrijfswageninrichtingen. De aandelen in Stern Groep zijn genoteerd aan Euronext te Amsterdam.

Terug naar het overzicht

Copyright © 2001 EFBQ | E-mail netherlands@efbq.com