Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 15 mei 2001

De Reus maakt zich op.
TENTOONSTELLING PLANNEN EN AMBITIES HAARLEMMERMEER

Onder de titel 'De Reus maakt zich op' presenteert de gemeente Haarlemmermeer op 17,18 en 19 mei '01 haar plannen en ambities op het gebied van woningbouw, architectuur en openbare ruimte. Hiervoor is in het Raadhuis een tentoonstelling ingericht met enkele bijzondere projecten. Op vrijdagavond 18 mei en zaterdag 19 mei vindt in het Raadhuis, naast de tentoonstelling, een gedeelte van het Meer Jazz festival plaats.
De tentoonstelling staat gedurende drie dagen opgesteld op de begane grond en de eerste verdieping van het Raadhuis en bestaat uit een grote hoeveelheid maquettes en informatie over verschillende projecten binnen de gemeente. De ontwikkeling van het bedrijventerrein Beukenhorst-Zuid is een project dat ten toon gesteld wordt. Het is een kantorenpark met ambities voor de 21ste eeuw waarin verschillende functies; werken en publieksfuncties, gecombineerd worden. Het project schenkt veel aandacht aan de openbare (buiten) ruimte, architectuur van de gebouwen, bereikbaarheid en publieksfuncties.
Op de tentoonstelling staan 4 maquettes voor de nieuwe wijk Toolenburg-Zuid gemaakt door 4 gerenommeerde architectenbureau's. De bureau's laten hun stedenbouwkundig ontwerp zien voor de wijk ten zuiden van Hoofddorp waarmee Haarlemmermeer een blik in de toekomst van de Vinex werpt. Naast deze projecten is op de tentoonstelling informatie te vinden over nieuwe woningbouwprojecten zoals Floriande, Vijfhuizen en Getsewoud, een appartementencomplex in een graansilo bij Cruquius ontworpen door Mario Botta, de bedrijventerreinen Nieuw-Vennep Zuid en de President en het gemeentelijk paviljoen op de Floriade dat ontworpen is door Hani Rashid. De tentoonstelling is een unieke gelegenheid om toekomstige ontwikkelingen binnen gemeente Haarlemmermeer bij elkaar te zien.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen