APS: Resultaten eerste kwartaal Cardio Control NV

Afzender: CARDIO CONTROL Rubriek: ECO Prioriteit: 4 Datum en tijd: 17-05-2001 08:03

Delft, 17 mei 2001 - Het eerste kwartaal van 2001 is volgens verwachting verlopen bij Cardio Control NV, innovator en verkoper van medisch-diagnostische ICT-oplossingen te Delft. De omzet groeide met 94% naar Euro 1,2 mln vergeleken met hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar (2000: Euro 0,6 mln). Het bedrijfsresultaat verbeterde met 20% en kwam uit op Euro 0,3 mln negatief (eerste kwartaal 2000: - Euro 0,4 mln).

De solvabiliteit blijft gehandhaafd op 67%. Liquide middelen ter vrije beschikking van de vennootschap bedragen 32% van het balanstotaal. Het eerste kwartaal is verlopen conform hetgeen in maart werd gemeld bij de presentatie van de Jaarcijfers, toen de directie de verwachting uitsprak de groeicurve in 2001 te kunnen oppakken en vanaf het derde kwartaal 2001 weer zwarte cijfers te schrijven. Bij Cardio Control ligt het zwaartepunt van de omzet de laatste tien jaar in het tweede halfjaar en wordt het eerste halfjaar daardoor meestal met een verlies afgesloten. Met uitzondering van het afgelopen boekjaar heeft Cardio Control sinds 1992 steeds winst gerapporteerd.

Groot enthousiasme voor nieuwe producten

Op de vorige week gehouden jaarlijkse distributeurs-bijeenkomst was een record-aantal deelnemers aanwezig uit zo'n 30 landen. Duidelijk waarneembaar was het enthousiasme om veel meer te kunnen verkopen aan de bestaande doelgroepen door de release van de nieuwste Windows-versies (met een geintegreerde database voor zowel verschillende hartfunctie-, longfunctie- als bloeddrukmetingen). Daarbij zal in veel sterkere mate dan voorheen de ziekenhuismarkt kunnen worden gepenetreerd.

Reorganisatie verloopt volgens plan

De ingezette reorganisatie moet ondermeer de marges weer op peil brengen en leiden tot kostenbesparingen en kostenbeheersing. Sinds 1 mei j.l. is in verband daarmee een commercieel directeur aangesteld met zeer ruime ervaring in sales management, met name voor Amerikaanse bedrijven. Verder zijn maatregelen in gang gezet voor herinrichting van de administratieve organisatie en het aanpassen van de managementinformatie-voorziening en het verbeteren van de rapportages.

In een toelichting zegt algemeen directeur Dick van Luijk: 'Zoals het boekjaar zich nu lijkt te ontwikkelen hebben we alle vertrouwen in het overwinnen van de groeidrempel van vorig jaar. Met de forse uitbreiding en vernieuwing van ons productenpakket dit jaar zullen we beter in staat zijn de beoogde lange termijn groei en winstgevendheid te realiseren'.

Voor inlichtingen: Cardio Control NV, afdeling Investor Relations Mercuriusweg 1 2624 BC Delft Tel: 015-750.5000 Fax: 015-750.5055 E:mail: info@cardiocontrol.com Website: www.cardiocontrol.com

bovenstaand bericht.