Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad van mei
Elke maand vindt u op deze pagina een toelichting op de besluitvorming in de vergadering van de gemeenteraad die doorgaans plaatsvindt op de derde donderdag van de maand.

Donderdag 17 mei besloot de raad onder meer tot:

Baggeren Westvest (bij molen);
De gemeenteraad heeft besloten om 260.000,-- beschikbaar te stellen voor het baggeren van een gedeelte van de Westvest bij de molen. Uitbaggeren is nodig omdat dit deel van de veste bijna helemaal is dichtgeslibd en dichtgegroeid met riet. Ook de waterkwaliteit is zeer slecht.

Aanleg rondweg West;
Voor de aanleg van de rondweg West heeft de gemeenteraad 3.904.000,-- beschikbaar gesteld. De rondweg is nodig om de wijk Nieuwwest te ontsluiten en om de wijk West en het Marconigebied beter bereikbaar te maken. Met de aanleg van de rondweg West wordt de binnenstadsroute Middelburgsestraat-Westsingel-Westwal-Piet Heinstraat ontlast. Verschillende fracties vroegen het college om nog eens goed te kijken naar situatie in de buurt van de Akkerdistelstraat. Het gaat dan niet alleen om een veilige oversteek voor fietsers maar ook om een extra ontsluiting voor het autoverkeer vanuit bedrijventerrein De Poel I.
Het is de bedoeling dat de rondweg West eind dit jaar wordt aangelegd.

Kunstwerk op rotonde Ringbaan West/Van Hogendorplaan/Klein Frankrijk;
De gemeenteraad heeft 25.000,-- beschikbaar gesteld voor een kunstwerk op de rotonde Ringbaan West/Van Hogendorplaan/Klein Frankrijk. Het kunstproject wordt georganiseerd en begeleid door de werkgroep Kunst Openbare Ruimten van de Culturele Raad Goes.
De omliggende bedrijven Accon, Autoteam en de ZLM hebben toegezegd het project te sponsoren. Accon geeft een bijdrage van 5.000,--, Autoteam 2.000,-- en de ZLM 25.000,-- In totaal is er nu 50.000,-- beschikbaar voor een kunstwerk.