PERSBERICHT - 17 MEI 2001

Plezierig dagje uit met de Waterbus

De Waterbus zorgt voor een snelle verbinding over water tussen de Drechtsteden Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Maar de Waterbus biedt ook een goedkope en leuke manier om een pleziertochtje op de grote rivieren rondom Dordrecht te maken. Een dagkaart kost maar f 6,40 en daarmee kun je onbeperkt met de Waterbus varen. De fiets gaat gratis mee.

In de zojuist verschenen folder `Dagje Waterbus' staan tips voor een mooie route met onderbrekingen voor een stadswandeling, museumbezoek of genieten op een terrasje aan het water.

Bezienwaardigheden

De folder geeft een beschrijving van de bezienswaardigheden op de oevers van de Oude Maas en Beneden Merwede, waarover de Waterbus vaart. Wie in Hollands oudste stad Dordrecht begint kan eerst naar Zwijndrecht oversteken voor een bezoek aan het Beeldenpark Drechtoevers.

In Papendrecht kijk je niet alleen terug op het historisch havenfront van Dordrecht maar ook op het kruispunt van drie rivieren. Sliedrecht is bekend om zijn baggerindustrie. Een bezoek aan het Nationaal Baggermuseum in dit karakteristieke dijkdorp is zeker aan te bevelen. De Waterbus heeft in Dordrecht twee aanlegplaatsen. Een mooie gelegenheid om hiertussen een korte stadswandeling door het havenkwartier te maken.

Dienstregeling en informatie

Vertrektijden van de Waterbus staan in de Dienstregelingfolder, die net als de folder `Dagje Waterbus' gratis verkrijgbaar is op de Waterbus en bij VVV Zuid-Holland Zuid in Dordrecht. Dagkaarten zijn te koop bij VVV en op de Waterbus. Voor meer informatie kan ook internet geraadpleegd worden: www.waterbus.nl. Algemene inlichtingen: VVV, 0900-4636888.

Van 1 juli tot en met 2 september maakt de Waterbus elke zondag vaarten tussen Dordrecht en Gorinchem v.v. Beide historische steden liggen aan het water. Gorinchem maakt deel uit van de Vesting3hoek waar ook Slot Loevestein en het vestingstadje Woudrichem toe behoren. Een voet- en fietsveer zorgt hier voor een regelmatige verbinding over water.

Noot voor de redactie/