PERSBERICHT - 17 MEI 2001

Zuid-Holland:
Culinaire fietsdagen in boerenstijl

In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn drie culinaire fietsroutes uitgezet langs boerderijen en cultuurhistorische plaatsen. Iedereen kan voor deze culinaire fietsdagen inschrijven. Het begin- en eindpunt is steeds een restaurant.

Door de maatregelen in het kader van de MKZ-crisis konden de in april en mei geplande tochten niet doorgaan. Daarom zijn er twee extra data in de maand juni toegevoegd: dinsdag 12 en dinsdag 19 juni. Op deze dagen vinden de eerste Culinaire Fietsdagen van 2001 plaats.

Ontspannen fietsen langs een speciaal uitgestippelde route, genieten van een aantrekkelijk en afwisselend polderlandschap en kennismaken met tongstrelende streekgerechten: dat is in het kort wat de Culinaire Fietsdagen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden u bieden. U maakt een fietstocht van ongeveer 40 km langs historische boerderijen, fraaie tuinen en boomgaarden, kronkelende riviertjes en molens.

U begint de dag met koffie en lekkers in een van de deelnemende restaurants, waar u aan het eind van de middag terugkeert voor een welverdiend diner. Onderweg gebruikt u op een boerderij de lunch met smakelijke streekproducten en krijgt meteen een rondleiding op het boerenbedrijf. In de middag is er een theestop bij een ander boerenbedrijf waar u ongetwijfeld weer verwend wordt met een zelfgemaakte lekkernij.

Een excursieleider, die de route en het landschap goed kent, vertelt over de streek en is behulpzaam bij eventuele pech onderweg.

Startpunt

Op dinsdag 12 juni start de Culinaire Fietsdag bij CR De Krom in Oud-Alblas. De route voert onder andere langs de Kaasboerderij Meerkerk in Nieuw-Lekkerland die de deelnemers hartelijk (en met heerlijke boerenkaas) ontvangt.

CR Onder de Linden in Hoornaar is op 19 juni het startpunt voor een mooie route door het oostelijk deel van de Alblasserwaard en een flink stuk Vijfheerenlanden. Onderweg worden Kaasboerderij Van Rossum in Vianen en boerderij Het Achterhuis in Leerdam bezocht.

Verder zijn er Culinaire Fietsdagen op maandag 20 augustus, eveneens vanaf De Krom in Oud-Alblas en op 5 september vanaf Onder De Linden in Hoornaar. Het startpunt voor de laatste Culinaire Fietsdag op dinsdag 11 september wordt bij boeking aan de deelnemers bekend gemaakt.

Informatie en boekingen

Deelname aan een van deze Culinaire Fietsdagen in Boerenstijl kost fl.90,= per persoon, inclusief bedrijfsbezoeken, consumpties en de genoemde maaltijden. Fietshuur kost f 10,= extra. Wilt u meer informatie of meteen boeken? Belt u dan VVV Zuid-Holland Zuid in Dordrecht, telefoon 078-6322422 of 6322477 of stuur een briefje per e-mail: res@vvvzhz.nl.

Noot voor de redactie/