TENNECO AUTOMOTIVE EUROPE

tenneco automotive kondigt wijziging van het topmanagement aan


- Richard J. Sloan met pensioen na herstructurering van Europese divisie;

- Hari N. Nair benoemd tot Managing Director Tenneco Automotive Europe;

- Timothy R. Donovan benoemd tot Managing Director van Tenneco Automotive International Group.
Chicago, Brussels (ots) - Tenneco Automotive (NYSE: TEN) kondigde vandaag aan dat Richard J. Sloan, 62, Executive Vice President en Managing Director van de Tenneco Automotive Europe, per 15 juni 2001 met pensioen gaat. Hari N. Nair, 41, de huidige Senior Vice President en Managing Director van Tenneco Automotive International Group, zal R.J. Sloan als Executive Vice President en Managing Director van de Europese business unit opvolgen.

9)'Dick is steeds een zeer waardevol lid van ons directieteam geweest,' zegt Mark P. Frissora, voorzitter en CEO van Tenneco Automotive.'Hij heeft fantastisch werk geleverd en binnen een zeer kort tijdsbestek onze Europese organisatie sterker gemaakt. Wij zullen hem uiteraard missen en wensen hem een welverdiende rust toe.'

R.J. Sloan is met zijn 37 jaar ervaring een doorgewinterde veteraan uit de automobielbranche. Hij vervoegde Tenneco Automotive in oktober 1999 en kwam er aan het hoofd te staan van Tenneco Automotive Europe. In minder dan 18 maanden heeft R.J. Sloan de activiteiten geheel opnieuw gestructureerd, een managementteam opgezet - waarbij tevens diverse topposities ingevuld werden - en door strategische ingrepen aan de rentabiliteit gesleuteld. Omzet en winst van het eerste kwartaal (voor aftrek van rente en belasting) stegen met respectievelijk 19 procent en 33 procent ten opzichte van dezelfde periode van het vorige jaar.

Hari Nair kwam in 1987 bij Tenneco Automotive en heeft zich de afgelopen twee jaar toegelegd op de 'emerging markets' groep die Azië en Zuid-Amerika omvat.Tijdens deze periode is de omzet er met 40 % gestegen en gingen de bedrijfsresultaten voor de business unit erop vooruit. Verder heeft hij de activiteiten in Brazilië, China en India uitgebreid. In December 2000 heeft Hari Nair er de verantwoordelijkheid voor Tenneco Automotive's Japanse OE business bijgekregen. Deze activiteiten werden samen met de 'emerging markets' ondergebracht in de International Group.

Timothy R. Donovan, 45, Senior Vice President en hoofd van de juridische dienst zal Hari Nair als Managing Director van de International Group opvolgen. Tim heeft de onderhandelingen geleid met het oog op de strategische alliantie van Tenneco Automotive met Futaba Industrial Co. Ltd., marktleider in Japan voor uitlaten. Hij is bestuurslid van de Futaba-Tenneco Automotive joint venture en is lid van de wereldwijde stuurgroep van de Tenneco- en Futaba alliantie.

'Hari heeft onze International Group uitgebouwd en versterkt en ik ben ervan overtuigd dat hij eenzelfde succes zal kennen aan het hoofd van onze Europese business unit. Hij laat een sterk Management Team na. Onder leiding van Tim Donovan zal dit team onze activiteiten in deze belangrijke markten ongewtijfeld verder doen groeien,' aldus Frissora.

Jeff Jarrell, als Vice President verantwoordelijk voor alle Japanse OE-programma's wereldwijd, zal aan Tim Donovan rapporteren. Hetzelfde geldt voor Jim Rich, die als Vice President, Emerging Markets verantwoordelijk wordt voor de OE- en aftermarket-organisaties in Zuid-Amerika en Azië. Jim Rich was eerder Vice President voor de internationale 'aftermarket'. Donovan blijft aan als hoofd van de juridische dienst. De stafafdelingen inzake juridische, milieutechnische, gezondheids- en veiligheidsaspecten aan hem zullen blijven rapporteren.

Tenneco Automotive is met de merken Monroe(r) en Walker(r) een 's werelds grootste producenten en verdelers van ride conrol en emission control systemen en producten. De groep boekte een omzet van $3.5 miljard en telt 23.000 werknemers over de hele wereld. Het hoofdkwartier is gevestigd in Lake Forest, Ill. (USA).

Timothy R. Donovan, Senior Vice President en hoofd van de juridische dienst is verantwoordelijk voor de juridische aspecten betreffende de algehele bedrijfsactiviteiten: het onderhandelen en doorvoeren van joint ventures, acquisities en desinvesteringen en overige strategische overeenkomsten; juridische zaken, klant- en leverancierrelaties en financiële transacties. Als lid van het Senior Management Team van Tenneco Automotive is hij betrokken bij alle activiteiten en aspecten betreffende de strategische bedrijfsvoering van de organisatie. Voordat Tim Donovan in 1999 Tenneco Automotive kwam vervoegen, was hij partner en voorzitter van de 'corporate and securities group' bij het advocatenkantoor Jenner & Block, waar hij tevens lid was van het directiecomité en de financiële commissie. Donovan heeft tal van bedrijven uit de Fortune 500 geadviseerd met betrekking tot een breed scala van zakelijke en juridische onderwerpen. Begin 1996 was hij voor Tenneco de leidende, externe bedrijfsadviseur; in die hoedanigheid vertegenwoordigde en adviseerde hij de onderneming op het vlak van corporate & securities aspecten, waaronder transacties zoals 'spin-offs', vermogens- en aandelenacquisities en verkopen, aandelenuitgiftes en obligaties en andere financiële transacties.

Hari N. Nair, Senior Vice President en Managing Director, International Group, is verantwoordelijk voor de OE en aftermarket in Zuid-Amerika en Azië. Voordat hij deze functie in december 2000 opnam, was Hari Nair Vice President en Managing Director, Zuid-Amerika en Azië, waar hij met succes de activiteiten van Tenneco Automotive in de belangrijkste nieuwe markten wist uit te breiden. Voor die periode was Hari Nair als Managing Director voor Tenneco Automotive Azië, met kantoor te Singapore, verantwoordelijk voor alle activiteiten en ontwikkelingsprojecten in Azië. Hij begon in 1987 zijn carrière bij Tenneco Inc., waarna hij diverse posities heeft bekleed, zoals strategische planning, marketing, business development en financiën. In 1992 werd hij directeur Total Quality Management System voor Tenneco Automotive en later directeur International Business Development. Voor Tenneco Automotive, was Hari Nair Senior Financial Analyst bij General Motors, gericht op de Europese vestigingen.

Richard J. Sloan, Executive Vice President en Managing Director, Europe, kwam in 1999 bij Tenneco Automotive waar hij verantwoordelijk was voor zowel OE als Aftermarket . Daarvoor was R.J. Sloan gedurende 18 jaar bij UT Automotive. In zijn laatste functie daar was hij president van de 'automotive interior division' wereldwijd. Bij UT heeft hij een aantal andere topfuncties bekleed: algemeen directeur van de productgroep slangen, hulpstukken en industriële producten; vice-president en 'chief financial officer' (financieel directeur) van de 'engineered systems' divisie en vice-president 'operations' van de divisie Automotive. Voordat hij bij UT Automotive kwam, bekleedde R.J. Sloan diverse topfuncties bij de Chrysler Corporation.

Contactpersonen:
Jane Ostrander
Media Relations

00 1 847 482-5607
Leslie Cleveland Hague
Investor Relations

00 1 847 482-5042
Peter Dercon
PR Manager, Tenneco Automotive Europe
+32 2 706 9241
peter.dercon@eu.tenneco-automotive.com

17 mei 01 09:11