PERSBERICHT

webMethods biedt nieuwe versie EDI-adapter voor migratie van EDI naar XML-integratie

WorldCrest nu in staat om bestaande EDI-functionaliteit te gebruiken voor veilige transacties via internet

Amsterdam, 17 mei 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, kondigt de beschikbaarheid aan van de webMethods EDI-adapter versie 4.0. De webMethods EDI-adapter, in combinatie met het webMethods integratieplatform en webMethods for Trading Networks, stelt bedrijven in staat om hun bestaande EDI (en 'flat file') berichtenverkeer te ondersteunen terwijl ze migreren naar internettechnologie en profiteren van de daaraan inherente voordelen.

Bedrijven die willen migreren naar nieuwe, op internet gebaseerde, technologieën zijn gedwongen om hun bestaande, meestal op EDI gebaseerde, legacy-systemen te ondersteunen en te vervangen voordat ze de migratie succesvol kunnen afronden. In veel gevallen moeten deze bedrijven gedurende een lange periode de functionaliteit van het bestaande systeem handhaven. Migreren naar nieuwe technologie betekent vaak het ondersteunen van twee systemen.

"webMethods' EDI-adapter biedt de broodnodige strategie voor XML-migratie," zegt Dan Heick, senior product manager bij webMethods. "Bedrijven aarzelen om af te stappen van investeringen in technologie die nog steeds in staat zijn om aan een bepaalde zakelijke behoefte te voldoen. webMethods ondersteunt EDI en stelt bedrijven in staat om een XML-strategie op te bouwen. De webMethods EDI-adapter bevat de functionaliteit om bestaande systemen te ondersteunen, met name flat file en EDI-berichten, terwijl het nieuwe, interoperabele en veilige oplossingen biedt die eenvoudig te integreren zijn met interne systemen en externe handelspartners."

WorldCrest gebruikt webMethods EDI-adapter

WorldCrest Group, een aanbieder van procurement-diensten, koos voor webMethods vanwege de technische flexibiliteit die het biedt bij de implementatie van integratieoplossingen. Het klantenbestand van WorldCrest omvat het hele technologische spectrum, van bedrijven met internetwaardige systemen tot bedrijven met oudere EDI- en legacy-systemen.

Chris Barbieri, Integration Architect bij WorldCrest, zegt: "Het is noodzakelijk dat onze leden en leveranciers snel verbinding kunnen maken met WorldCrest. De leden hebben toegang tot onze elektronische catalogus nodig en integratie met leveranciers. Onze leveranciers profiteren van de toegang tot onze grote ledendatabase middels een enkele verbinding met WorldCrest. webMethods bevindt zich in de kern van onze 'Commerce Integrator' en stelt ons in staat om alle bestandsformaten die nodig zijn te ondersteunen."

Hoewel veel mensen het eens zijn met de stelling dat 'XML over internet' de strategie van de toekomst is, is het migratiepad naar XML slechts bij weinig bedrijven duidelijk gedefinieerd. Veel van deze bedrijven zijn jaren bezig geweest met de opbouw van hun EDI-systemen en willen hun investering benutten. Door handelspartners in staat te stellen om hun bestaande EDI-infrastructuur te gebruiken, nemen de implementatietijd en -kosten af. Met de webMethods EDI-adapter kan WorldCrest EDI aanbieden als een alternatieve integratiemethode, zowel via internet als over traditionele Value Added Networks (VAN's). Hierdoor verdwijnt de 'technologiedrempel' voor sommige handelspartners en kunnen zij sneller de voordelen te ervaren van zakendoen met WorldCrest. Sommige handelspartners zullen in de afzienbare toekomst EDI blijven gebruiken, dus de EDI-adapter is een belangrijke component van WorldCrest's integratiestrategie.

Barbieri vervolgt: "We zien EDI als een natuurlijke eerste integratiestap voor veel van onze klanten. Wanneer klanten migreren naar XML-oplossingen, kan WorldCrest het webMethods integratieplatform gebruiken om ze te ondersteunen. We zijn in staat om onze handelspartners verschillende alternatieven voor integratie aan te bieden. Daarbij kunnen we ze gedurende hun migratieproces ondersteunen, van traditionele EDI via VAN's en internetgebaseerde EDI tot XML-transacties. We hebben verscheidene klanten die nu met een EDI-koppeling 'up and running' zijn, terwijl ze als we een andere oplossing hadden gekozen nog steeds in de ontwikkelfase zouden verkeren.

De EDI-adapter biedt technologie om de uitwisseling van 'flat file'- en EDI-berichten tussen handelspartners te beheren en is gebaseerd op industriestandaarden zoals ANSI X12, UN/EDIFACT, UCS, VICS en ENACOM.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com