Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 17-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding fietser en bromfietser
EMMELOORD Een 16-jarig meisje uit Emmeloord is woensdagmiddag op de Urkerweg licht gewond geraakt bij een aanrijding. Een 17-jarige bromfietser wilde haar op het fietspad inhalen, toen ze waarschijnlijk iets naar links week. De bromfietser kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is per ambulance met licht letsel aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis.

Te hard, rijbewijs kwijt
TOLLEBEEK Donderdag vroeg in de ochtend is op de Urkerweg een 31-jarige automobilist aangehouden voor te hard rijden. De man haalde op de Urkerweg een onopvallende politieauto in. Hij werd geklokt op 149 km/u (na meetcorrectie) waar 80 km/u is toegestaan. Proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

DRONTEN Een 40-jarige automobilist uit Dronten werd woensdagmiddag op de Rietweg geklokt op 141 km/u (na meetcorrectie), waar 80 km/u is toegestaan. Proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Woensdagavond is op de Grietenij een 22-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd in eerste instantie staande gehouden omdat hij te hard reed en geen autogordel droeg. Bij de controle roken agenten alcohol en zagen bierflesjes in de auto liggen. De man probeerde te verbloemen dat hij alcohol genuttigd had door een sigaret op te steken. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Hij blies 715 ug/l (1,63 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

LELYSTAD Een 44-jarige automobilist uit Lelystad is woensdagnacht op de Visarenddreef aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 300 ug/l (0,7 promille). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 2 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

ALMERE Een 53-jarige automobilist uit Almere is woensdagavond op het Havenhoofd aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 250 ug/l (0,57 promille). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 1 uur.

Easy Riders Bromfietscontrole
LELYSTAD De politie heeft woensdagmiddag op het Zuiderwagenplein een korte bromfietscontrole uitgevoerd. Negen bromfietsen werden gecontroleerd. In totaal werden 5 bekeuringen uitgeschreven voor rijden op het fietspad, rijden zonder helm en niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.

Bedrijfsongeval
ALMERE Woensdagmiddag is op een bouwterrein aan de Transistorstraat een 36-jarige man in een gat gevallen. Hij had de plank die het gat afdichtte weggehaald omdat hij hem voor iets anders nodig had. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie waarvan de man zelf het slachtoffer werd. De man is met vermoedelijk een bekkenfractuur per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding A6 zorgt voor file
ALMERE Op de A6 tussen de afslagen Almere Stad en Almere Buiten heeft zich woensdagmiddag rond half 5 een kop-staartbotsing voorgedaan. Hierbij waren drie autos betrokken. Een persoon is met pijn in de nek overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Door dit ongeval ontstonden files op de A6 richting Lelystad en op de A27 voor het knooppunt Almere.