Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.30 uur
Aanrijdingen letsel

AMERSFOORT- Op woensdagavond ontstond er omstreeks half acht een aanrijding op de Hogeweg in Amersfoort. Een 20-jarige automobilist uit Hoevelaken verloor in een bocht de macht over het stuur, sloeg over de kop en kwam tot stilstand naast de weg. De bestuurder kon op eigen kracht ongedeerd uit de auto komen. De auto raakte zwaar beschadigd.

AMERSFOORT- Op woensdagavond ontstond er omstreeks negen uur een aanrijding op de A1 waarbij de twee inzittenden gewond raakten. Een 19-jarige automobiliste uit Enschede reed over de A1 bij het knooppunt Hoevelaken. Door een manoeuvre van een medeweggebruiker moest ze remmen, begon vervolgens te slingeren, sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand. Haar passagier, een 26-jarige man uit Enschede, kon op eigen kracht uit de auto komen. De 19-jarige moest met behulp van de brandweer uit haar auto worden gehaald. De inzittenden werden met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd omstreeks kwart over twaalf een 19-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij een ruit had vernield.

De politie kreeg de melding dat er een ruit was vernield van een bedrijf gelegen aan de Noordewierweg. Een goed signalement werd door getuigen doorgegeven en de politie ging op zoek naar de verdachte. Op het Isseltseveld troffen agenten verschillende vuilcontainers aan die midden op de rijbaan stonden. Getuigen gaven het signalement door van de man die de containers op de rijbaan had geplaatst. Dit was hetzelfde signalement van de man die de ruit had vernield.

Op de Dreef trof de politie, de onder invloed van alcohol zijnde Amersfoorter aan.Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Snelheidscontroles

AMERSFOORT- Op woensdagochtend vond er tussen negen en tien uur een snelheidscontrole plaats op de Waterdreef. In totaal kregen 12 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 kilometer per uur.

Op de Gaardendreef werden tussen elf en twaalf uur 10 bestuurders bekeurd voor het rijden met een te hoge snelheid. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 71 kilometer per uur.