Gemeente Nieuwegein

Gemeente verbetert verkeersveiligheid bij ingang sportcomplex Merwestein

Het college van Burgemeester en Wethouders van Nieuwegein hebben onlangs besloten maatregelen te treffen om de verkeerssituatie voor de hoofdtoegang van sportcomlex Merwestein veiliger te maken. Momenteel worden regelmatig auto´s voor de ingang geparkeerd, waardoor de situatie bij de hoofdingang onoverzichtelijk is. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. De weg die voorlangs het complex loopt heeft een beperkte breedte en is alleen bedoeld voor het in- en uitlaten van personen en goederen. Parkeren voor de ingang is bovendien niet nodig, want het sportcomplex heeft voldoende parkeerplaatsen op korte loopafstand.
Het college heeft besloten het parkeren voor de hoofdingang te verbieden. Alleen voor invaliden worden zeven parkeerplaatsen gereserveerd. Verder komt er een laad- en losplaats bij de hoofdingang. Deze aanpassingen zijn naar verwachting in juni 2001 gerealiseerd.

Tot voor kort maakte een aantal automobilisten gebruik van de weg langs de hoofdingang, om op die manier de parkeervoorzieningen van de nieuwe kantoorgebouwen bij het sportcomplex te bereiken. Inmiddels is er een nieuwe, meer praktische toegangsroute naar deze parkeervoorzieningen. De verwachting is dan ook dat de automobilisten geen gebruik meer zullen maken van de weg die voorlangs het sportcomplex loopt. Ook deze ontwikkeling zal de situatie bij de hoofdingang veiliger maken.



Invoerdatum 17-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein