Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-05-2001
1e persbericht 17 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na beroving aangehouden
Op de Smalle Haven is woensdag om 16.25 uur een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man zou eerder die middag een 33-jarige Eindhovenaar hebben beroofd van geld en horloge. Verdachte en slachtoffer kennen elkaar en zij kwamen elkaar op de Ten Hagestraat tegen. De verdachte zei tegen de Eindhovenaar dat hij nog een tientje van hem te goed had. De Eindhovenaar ontkende dat maar pakte om geen problemen te krijgen zijn portemonnee en gaf het tientje. De verdachte zag dat hij nog meer geld in de portemonnee had. Hij maakte het slachtoffer nog fl 250,= en diens horloge afhandig. Daarbij sloeg hij hem enkele malen in het gezicht en bedreigde hem met een mes. De verdachte is na zijn aanhouding ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Prostituee en klant bekeurd
Op de Edisonstraat is woensdag om 22.05 uur een 45-jarige Eindhovense vrouw aangehouden omdat zij daar als prostituee liep en haar diensten aanbood aan een 36-jarige man uit Best. De man ging hierop in. Beiden kregen een bekeuring.

Helmond: Onder invloed
Op de Europaweg is woensdag om 21.10 uur een 46-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna
1,35 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Diefstal auto
Vanaf de Graftstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een witte Mercedes Benz bestelauto met het kenteken BR-79-HH gestolen. In de auto lagen motoronderdelen met een waarde van fl. 3.500,=.

Helmond: Polen met vals paspoort
In het belastingkantoor aan het Stationsplein zijn woensdag om 16.40 uur twee Polen van 29 jaar oud aangehouden. Zij probeerden met een vervalst Oostenrijks paspoort een sofi-nummer te krijgen. De vervalsing werd ontdekt en de twee zijn aangehouden en ingesloten.

Best: Winkeldieveggen aangehouden
Woensdagmiddag zijn op de St. Odulphusstraat een 33-jarige vrouw uit Waalwijk en twee vrouwen van 30 en 31 jaar oud uit Vlijmen aangehouden. Een getuige had gezien dat de vrouwen enkele malen veel kleding in een geparkeerde auto deden. De politie ging kijken en zag dat ze op een gegeven moment weer bij de auto kwamen met allerlei goederen. In de auto lagen goederen, voornamelijk kleding, die woensdag gestolen waren uit tien winkels in Best. De waarde van de gestolen waren ligt rond de fl 2.500,=. De drie vrouwen zijn voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Vertegenwoordiger gaat door het lint
Een 21-jarige Eindhovenaar is woensdag om 19.25 uur op het Heijtsveld aangehouden nadat hij een vrouw had mishandeld en vernielingen had gepleegd. De man was als vertegenwoordiger van een telecombedrijf bij bewoners van het Heijtsveld binnen. De man zei dat hij niet goed werd en pakte de 29-jarige bewoonster vast. Hij sloeg en kneep haar. Haar man schoot haar te hulp en bevrijdde haar. De man ging de woning uit en sprong buiten op een rijdende auto. Een kapotte voorruit en een deuk in het dak waren het gevolg. De man is naar het politiebureau gebracht en daar gekalmeerd. Het gebruik van drugs is mogelijk de oorzaak van zijn black-out. Hij had s middags na lange tijd een jointje gerookt.

Bladel: Aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Akkerweg Klein Terkooijen zijn woensdag om 18.25 uur twee personen licht gewond geraakt. Een 26-jarige man uit Bladel reed met zijn auto vanaf de Akkerweg de kruising op. Hij gaf geen voorrang aan een personenauto met een 26-jarige man uit Hapert achter het stuur. Deze laatste is met nekklachten naar het St. Josephziekenhuis gebracht. Hij kon na behandeling naar huis. Een 54-jarige Bladelse vrouw, die in de auto zat van de Bladelnaar, had haar gordel niet om en kwam met haar hoofd tegen de voorruit. Zij is op de plaats van het ongeval door het ambulancepersoneel behandeld, waarna ze naar huis kon.