Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Westtoer officieel geïnstalleerd
Brugge, 17/5/2001
Primeur in Vlaanderen:
Start eerste autonomoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie

WESTTOER OFFICIEEL GEÏNSTALLEERD

In Kasteel Tillegem te Sint Michiels/Brugge is op woensdag 9 mei de eerste Raad van Bestuur gehouden van Westtoer, het West-Vlaams autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie. De start van Westtoer wordt beschouwd als een historisch moment voor toeristisch West-Vlaanderen. De oprichting van een provinciaal overheidsbedrijf voor toerisme en recreatie is tevens een primeur in Vlaanderen.

De organisatie bundelt de krachten van de voormalige toeristische organisaties Westtoerisme, WVT (West-Vlaamse Vereniging voor Vrije Tijd) en de Provinciale Dienst Toerisme & Recreatie. Doel is om met Westtoer een krachtig beleid te ontwikkelen dat het toerisme in en naar West-Vlaanderen intens stimuleert.

In synergie met het Vlaamse ministerie van toerisme en Toerisme Vlaanderen zal het autonoom provinciebedrijf zich toeleggen op diverse actiedomeinen. Met onder meer: het coördineren van het provinciaal beleid inzake toerisme en openluchtrecreatie, de ontwikkeling van de strategische planning voor de regios, het stimuleren van de toeristisch-recreatieve regiowerking en het organiseren van de toeristisch-recreatieve communicatie (distributie, marketing en promotie).

Eind april werd door de West-Vlaamse provincieraad de samenstelling van de Raad van Bestuur bij Westtoer bevestigd. De Raad van Bestuur telt 16 leden: negen provincieraadsleden, vier vertegenwoordigers van de gemeenten (één per toeristische regio) en drie afgevaardigden uit de privé-sector.

Volgende personen maken deel uit van Raad van Bestuur bij Westtoer: Marcel Berton uit Menen (provincieraadslid), Jean-Marie Bogaert uit Brugge/St.Kruis (provincieraadslid), Jan Durnez uit Ieper (provincieraadslid), Jean-Claude Laurent uit Brugge (provincieraadslid), Kurt Ravyts uit Brugge/Assebroek (provincieraadslid), Luc Vande Caveye uit Oostkamp (provincieraadslid), Patrick Van Gheluwe uit Ledegem (provincieraadslid), Marc Vanpaemel uit Beernem (provincieraadslid), Hilde Veulemans uit Oostende (provincieraadslid), Gerrit Bauwens uit Bredene (afgevaardigde regio Kust), Peter Bossu uit Diksmuide (afgevaardigde regio Westhoek), Stefaan Bral uit Kortrijk-Bissegem (afgevaardige regio Zuid-West-Vlaanderen), Hilde Decleer uit Brugge (afgevaardigde regio Brugge en Brugse Ommeland), Michel Bero uit Oostende (afgevaardigde Horeca West-Vlaanderen), Jan Jassogne uit Brugge/St.Kruis (afgevaardige CIB-Kust), Donald Horré uit Izegem (afgevaardigde recreatieve sector).

Als commissarissen zijn aangeduid: Yves Debaere uit Wevelgem/Gullegem (provincieraadslid) en Berlinda Willaert uit Bredene (provincieraadslid).

Voorzitter van Westtoer wordt Patrick Van Gheluwe, de West-Vlaamse gedeputeerde voor toerisme. Afgevaardigd-bestuurder is Paul Boerjan.

Het directiecomité bestaat uit vijf leden: Patrick Van Gheluwe, Paul Boerjan, Magda
Monballyu (studiedienst), Patrick Meurrens (commercialisatie) en Patrick Geldhof
(recreatieve productontwikkeling).