Hewlett-Packard

Keywords: "LICHTE

LICHTE OMZETDALING HEWLETT-PACKARD VAN 4 PROCENT

Amstelveen, 16 mei 2001 - Hewlett-Packard rapporteert over het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 30 april 2001, een omzet van 11,6 miljard dollar. Ten opzichte van de 12,0 miljard dollar die in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar werd gerealiseerd, en exclusief valuta-effecten, is dit een daling van vier procent. De winst per aandeel bedraagt 18 dollarcent. Dit ligt boven de verwachting van de financiële analisten.

Volgens bestuursvoorzitter Carly Fiorina ondervindt HP de invloed van de macro-economische ontwikkelingen en het zwakke bestedingspatroon van zowel bedrijven als particulieren in de IT-sector in zowel de VS als Europa. Volgens Fiorina moet echter niet alleen op de economie worden gewezen. HP is ook bezig met het doorvoeren van structurele veranderingen. Daarbij wordt gestaag verbetering geboekt. Ondanks het ontegenzeggelijk moeilijke kwartaal zijn er niettemin ook tekenen van vooruitgang. Voor de consumentenproducten was er weliswaar sprake van een acht procent lagere omzet, maar van behoud, of zelfs groei, van marktaandeel en winstgevendheid in alle segmenten. Op de zakelijke markt was er sprake van een positieve winstontwikkeling.

Voor het komende kwartaal houdt HP in verband met de mogelijk economische ontwikkelingen rekening met een omzetdaling van vijf procent.

Meer achtergrondinformatie over dit bericht is te vinden op http://www.hp.com/hpinfo/investor/quarters/2001/q2.html .

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en een always-on internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Print Arrow print versie

Privacy verklaring Juridische voorwaarden © 1994-2001 Hewlett-Packard Company