Compaq vormt nieuwe Access Business Group

Hans de Jong benoemd tot directeur van nieuwe divisie, waarin zakelijke en consumenten PC-producten zijn gecombineerd

Gouda, 17 mei 2001 - Compaq Computer B.V. heeft Hans de Jong benoemd tot directeur van de nieuwe Access Business Group, waarin Compaq's diensten en producten voor zowel zakelijk als thuisgebruik zijn verenigd. Het oprichten van deze nieuwe divisie past binnen de nieuwe strategie van Compaq. Deze is er op gericht om zakelijke klanten en consumenten één aanspreekpunt te bieden voor alle PC-producten, -diensten en -informatie die toegang tot het Internet bieden. In zijn functie van directeur zal Hans de Jong zich vooral richten op het verder uitbouwen van Compaq's marktpositie in Nederland op het gebied van desktop-, notebook-PC's, thin clients, workstations, handheld-producten en nieuwe devices die toegang tot Internet bieden. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met business partners en strategische alliantiepartners. Hans de Jong maakt deel uit van het Nederlandse directieteam van Compaq.

Hans de Jong was voorheen Directeur van de Commercial PC Group (CPCG), de divisie die nu is samengegaan met de Consumer Group. Onder de nieuwe Access Business Group vallen de Compaq Presario, iPAQ en EVO-productlijnen. Dankzij het samenbrengen van de twee divisies kan Compaq beter inspelen op marktveranderingen om zo haar positie als Nederlands grootste leverancier van PC-producten verder uit te kunnen bouwen.

"De oprichting van de Access Business Group is een logische stap in de evolutie van Compaq", aldus Hans de Jong. "De steeds verdergaande convergentie van zakelijke en consumenten producten vereist een andere marktbenadering, die de nadruk legt op Internet-toegang, gebruikersgemak en vormgeving. Door de integratie van CPCG en Consumer zijn we organisatorisch gezien perfect geoutilleerd om op deze veranderende situatie in te spelen."

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

THIS PRESS RELEASE MAY CONTAIN FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE, AMONG OTHERS: MARKET CONDITIONS, PARTICULARLY IN THE U.S.; INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES; DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIVITY AND DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS. FURTHER INFORMATION ON THESE AND OTHER FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl