Rijksmuseum van Oudheden

Archeotheek

De Archeotheek is het nieuwe informatie-centrum van het Rijksmuseum van Oudheden. Het heeft veel te bieden voor iedereen die geĂŻnteresseerd is archeologie en de culturen van de oudheid. Zowel volwassenen als kinderen zijn van harte welkom in de Archeotheek.

De Archeotheek is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het museum.

In de Archeotheek is te vinden:

bibliotheek met populair-wetenschappelijke boeken over de archeologie van Egypte, het Nabije Oosten, de Klassieke Wereld en Nederland

computers met o.a.: de museumcollectie interactief (ArcheonautTM ), de museumwebsite, Multimediaprogramma's voor kinderen

26 video's en DVD's

15 educatieve CD-roms

recensies en actueel nieuws

een kinderhoek

informatie over groeps- en schoolbezoek, zaalverhuur en foto-opdrachten



En verder:

In de Archeotheek treft u recensies en besprekingen aan van het laatste nieuws uit het museum en uit de archeologie in binnen- en buitenland.

Onze medewerkers helpen u graag, beantwoorden vragen, en verwijzen zo nodig door naar specialisten van het museum, of naar alternatieven elders. Ook kunt u uw reacties over het museum bij hen kwijt. Verder geven ze graag informatie over groeps- en schoolbezoek aan het museum, zaalverhuur en foto-opdrachten. Voor consultatie van onze conservatoren maken ze een afspraak voor u.

Aparte kinderhoek waar kinderen - onder toezicht van de Archeotheek-medewerkers - gebruik kunnen maken van computers met archeologische spelletjes uit recente tentoonstellingen van het museum, doe-boeken en kleurplaten.