MANAGING DIRECTOR LYCOS NEDERLAND LEGT FUNCTIE NEER

Haarlem, 17 mei 2001 - Per 1 juni aanstaande zal Silvio de Groot (30), Managing Director van Lycos Nederland, zijn functie neerleggen. Gedurende de zomer zal De Groot het bedrijf nog wel assisteren in de rol van adviseur. De Groot heeft in september 1997 het Nederlandse Lycos kantoor opgericht. Daarnaast heeft hij in 1998 de homepage community Tripod opgericht en in maart 2001 de Nederlandse versie van de HotBot zoekmachine.

"Het werken voor Lycos was in de afgelopen vier jaar als een rit in een achtbaan. Ik begon in 1997 als de achtste Lycos Europe medewerker. Sinds die tijd hebben we topproducten als Lycos.nl en Hotbot.nl gelanceerd", aldus de Groot. Hij vervolgt: "We hebben Lycos in Nederland laten groeien naar een bedrijf met meer dan 20 medewerkers en het Lycos Netwerk is een van de topspelers in Nederland met meer dan 1 miljoen unieke bezoekers per maand".

De Groot, die in 1998 één van de oprichters van het Nederlandse IAB kantoor was, zal Lycos verlaten om zijn carrière in een andere richting te vervolgen. "Het is een geweldige ervaring geweest, maar na 3,5 jaar ben ik aan een nieuwe uitdaging toe".

"Silvio de Groot heeft fundamenteel werk verricht voor Lycos Europe door het opbouwen van de Nederlandse operatie. Hij heeft bewezen dat hij een geweldig zakelijk inzicht heeft en hij had zeer goede ideeën die door heel Europa zijn uitgevoerd. Lycos Europe respecteert zijn beslissing en we willen hem bedanken voor al zijn geweldige werk!, aldus Lycos Europe's CEO Christoph Mohn.