Carros

Saab 9-3 cabriolet in 'Design Edition'

(17 mei 2001)

Lederen interieur, titanium dashboard, 17 inch lichtmetalen velgen, een titanium dashboard en 15 jaar carrosseriegarantie. Zo maar wat fijne wetenswaardigheden over deze met accessoires volgehangen Saab zonder dak.

Volgens het CBS is het aantal cabriolets dit jaar met zo'n 13% toegenomen in vergelijking met begin 2000. En dat is niet alleen prettig voor een fleurig zomeraanzicht op de Nederlandse wegen en langs de boulevards. Ook B.V. Auto Import Maatschappij A.I.M., de importeur van het Zweedse Saab, is daar niet rouwig om. Men heeft in ons land ruim de helft van de markt in handen als het gaat om luxe cabriolets.

We hebben het dan over de diverse uitvoeringen van de 9-3 met open dak. En als een product het goed doet, wordt de keus doorgaans groter; voor de open Saab gaat dat in ieder geval op door de komst van een nieuwe uitvoering. Het gaat hier om de zogenaamde 'Design Edition'. Een lederen interieur, titanium dashboard en extra grote wielmaat zijn de belangrijkste kenmerken. De 2.0 motor onder de 9-3 Cabriolet kan geleverd worden met een vermogen van 150 pk (2.0t, light pressure turbo) en met 185 pk (2.0 Turbo).

Het gaat bij dit model om de finesses, aldus de importeur; de lederen bekleding heeft hier de kleurstelling donkergrijs en blauw. De raamstijl van het model is in carrosseriekleur uitgevoerd. Er zijn drie lakkleuren leverbaar: 'steel gray', zilver en zwart. Matchromen portiergrepen en geperforeerd leer rond het stuurwiel ronden het ontwerp af. De vijfspaaks lichtmetalen wielen hebben een diameter van 17 inch en dat is forser dan de 15 inch die anders worden geleverd.

Saab laat weten, dat slechts een beperkt aantal exemplaren van deze 9-3 Cabriolet Design Edition worden gebouwd. De 150 pk uitvoering kost fl. 101.650,- Voor de 2.0 met hogedruk turbo moet fl. 105.650,- worden betaald.