Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 17-05-2001 Mediaberichten 17 mei 13.40

Heijen inbreker aangehouden

HEIJEN De politie heeft woensdagavond een 41-jarige man uit Valkenburg aan de Geul op heterdaad betrapt bij het inbreken op een bedrijfsterrein aan de Hoofdstraat.

De politie kreeg van een getuige een melding van inbraak in een directiekeet. Toen de politie poolshoogte ging nemen vond ze in eerste instantie niets. Een zoektocht over het bedrijfsterrein leidde uiteindelijk naar een geparkeerde personenauto en even later de verdachte. Hij is aangehouden op verdenking van diefstal van electriciteitskabel. Hij is aangehouden en inmiddels verhoord, waarbij de man bekende de electriciteitskabel te hebben willen stelen. De waarde van de kabel is zon zestienduizend gulden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Herkenbosch uitslaande brand; bewoners aangehouden

HERKENBOSCH De beide bewoners van het appartementencomplex aan de Schoolstraat dat woensdagavond uitbrandde, zijn door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in hun woning. De 38-jarige man en 32-jarige vrouw zijn inmiddels ingesloten in een politiebureau.

Uit het technisch onderzoek van de politie is gebleken dat er sprake is van opzettelijke brandstichting. Na overleg met de officier van justitie zijn beide verdachten aangehouden. Het onderzoek van de politie is op dit moment in volle gang. Over een motief is daarom nog niets te zeggen. Evenmin als over de manier waarop de brand is gesticht.