Politiebericht Groningen: Diverse 17-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 17 mei 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: botsing bromfietsen
Op het Koerspad botsten woensdagmiddag twee bromfietsers op elkaar. Een 17-jarige bromfietser uit de stad verleende vermoedelijk geen voorrang aan een 19-jarige bromfietser uit Ellerhuizen. Hierdoor kwamen beiden ten val en moesten beiden naar een ziekenhuis voor onderzoek.

Groningen: bedreiging winkelpersoneel en politie Een 18-jarige man uit Schiedam kon gisteren in een steeg bij de Coronastraat door agenten worden aangehouden. De man bleek door personeel betrapt te zijn in een supermarkt aan de Dierenriemstraat. De verdachte zag echter kans te vluchten nadat hij het personeel met een priem had bedreigd. Achterna gezeten door het personeel en gewaarschuwde agenten werd de man uiteindelijk in de brandgang klem gezet. Hier bedreigde hij ook de agenten met een scherpe pen. Uiteindelijk wisten de agenten de man te overmeesteren. Hij is ingesloten.

Groningen: lastige klant
In een gebouw van de GAK aan de Dierenriemstraat heeft de politie woensdagmiddag een 26-jarige vrouw uit Foxhol aangehouden. De vrouw weigerde het pand van de GAK te verlaten. Ook op last de agenten vertrok ze niet, waarop ze werd meegenomen naar het bureau. De vrouw was ontevreden over haar behandeling door medewerkers van de GAK. Na verhoor werd ze heengezonden.

Groningen: diefstal en vernieling
Vanuit geparkeerde tractoren en mobiele kranen is in de nacht van dinsdag en woensdag op de Concourslaan materiaal weggenomen. Van een der tractoren werd een ruit vernield en een radio weggehaald. Uit de andere tractoren en de mobiele kraan werden brandblusapparaten ontvreemd. De tractoren behoren toe aan het Waterschap Noorderzijlvest die bezig is met baggerwerkzaamheden in het Stadspark. De schade is aanzienlijk.

Groningen: botsing met autodeur
Een 20-jarige vrouw uit Groningen botste woensdagmiddag op de Moesstraat met haar fiets tegen een autodeur. De portier van de auto werd opengedaan door een 26-jarige stadjer zonder daarbij op te letten op het overige verkeer. De vrouw liep door de botsing onderbeen letsel op, waarvoor ze naar het ziekenhuis werd gebracht.

Groningen: auto botst tegen fietser
Een 34-jarige stadjer reed woensdagmiddag op de Paterswoldseweg met zijn auto achteruit het fietspad bij de Lorentzstraat op. Hierbij lette de stadjer onvoldoende op het fietsverkeer. Een 65-jarige vrouw uit Groningen werd daarvan het slachtoffer. Zij werd door de auto geraakt en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. De vrouw moest met lichte verwondingen naar een ziekenhuis.

Hoogezand: fietsster breekt enkel, politie zoekt getuigen De politie van Hoogezand zoekt getuigen in verband met een botsing tussen twee dames op een fiets, tengevolge waarvan een van de dames, een 29-jarige inwoonster van Hoogezand, een enkel heeft gebroken. Het ongeval gebeurde maandag jl. op de Andromeda in Hoogezand tussen negen en kwart over negen s morgens. Beiden kwamen hierbij ten val. De andere wat oudere dame stond meteen na het ongeval weer op, stapte op haar fiets en reed weer verder. Mogelijk heeft ze gedacht dat het allemaal wat meeviel. De 29-jarige vrouw heeft ook geprobeerd op te staan, maar gezien de enkelbreuk lukte dat niet. Zij is later door een voorbijganger geholpen en naar de dokter gebracht. De politie verzoekt de betrokken oudere vrouw en eventuele getuigen om contact op te nemen met het politiebureau in Hoogezand tel 0900-8844.

Bedum: auto in de sloot, bestuurster gewond
Een 30-jarige inwoonster van Huizinge is woensdag gewond geraakt toen ze omstreeks 13.00 uur met haar auto op de Eemshavenweg bij Bedum in de sloot raakte. Ze is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto waarin ze reed is zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald. De vrouw raakte rijdende in de richting Groningen door onbekende oorzaak in de berm, waarna ze de controle over het voertuig verloor. Vervolgens raakte ze in de sloot.

Winschoten: vrijwillige politie houdt verkeerscontrole Leden van de vrijwillige politie hebben woensdag tussen 19.00 en 22.00 uur verkeerscontroles gehouden in Winschoten, Blijham en Oude Pekela. In totaal werden er iets meer dan duizend bestuurders van diverse voertuigen gecontroleerd Er werden 532 blaasproeven gehouden. In twee gevallen werd een promillage van 1.1. promille geconstateerd. Verder werden 29 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, 5 keer voor het verlopen van de APK en 18 keer voor het overtreden van de maximum snelheid. Een topper hierbij was een Duitser die 130 km/u reed op een weggedeelte waar maximaal 80 was toegestaan Hij moest 350 gulden contact betalen.

Bourtange: hennepkwekerij
In een schuur achter een woning aan de Vlagtwedderstraat in Bourtange is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof daar 460 hennepplanten aan . De planten en de apparatuur, onder meer 24 assimilatielampen, koolstoffilters, dompelpompen en ventilatoren zijn in overleg met justitie afgevoerd en vernietigd Tevens werd vastgesteld dat er illegaal stroom was afgetapt. De eigenaar van het pand en de schuur was niet aanwezig. Deze moet nog nader door de politie worden gehoord.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844