PERSBERICHT

Den Haag, 17 mei 2001

Ben vereenvoudigt tarieven voor bellen in Europese landen en de VS

Met ingang van 1 juni 2001 introduceert Ben een vast tarief voor mobiel bellen in 19 Europese landen (1) en de Verenigde Staten. Daarmee krijgt de Ben beller die in het buitenland mobiel wil bellen vooraf duidelijkheid over het tarief dat in rekening zal worden gebracht. Dit vaste tarief geldt voor nationale gesprekken in het land van verblijf, gesprekken naar Nederland en voor gesprekken naar de overige landen waarvoor het vaste tarief geldt. Voor Ben bellers geldt geen piek of daltarief. Naast het vaste tarief, krijgen Ben-bellers korting op geselecteerde netwerken in elk van de 20 landen, waaronder de netwerken van T-Mobile International.

Ben is onderdeel van de T-Mobile International familie. Ben bellers kunnen daar nu van profiteren door de introductie van herkenbare, eenvoudige tarieven voor bellen in het buitenland. Omdat Voicestream sinds kort deel uit maakt van de T-Mobile International familie, kan Ben dit tarief nu ook aanbieden in een aantal staten van de Verenigde Staten. Ben introduceert het vaste buitenland tarief voor alle Ben bellers, zowel abonnees als Ben vrij (PrePaid) bellers. De hoogte van het tarief is afhankelijk van het gekozen prijsplan. Zakelijke bellers (Ben team, Ben bundel en Ben ondernemer) betalen EUR 1,00 per minuut. De overige abonnees en Ben vrij (PrePaid) bellers betalen EUR1,10 per minuut. Bij bellen via geselecteerde netwerken, zoals van de T-Mobile International groep geldt een gereduceerd tarief van EUR0,85 per minuut voor zakelijke bellers en EUR0,95 per minuut voor de overige gebruikers. Meer informatie over de nieuwe tarieven voor bellen in het buitenland is te vinden op www.ben.nl.

Over Ben
Ben Nederland B.V. is een snelgroeiende aanbieder van mobiele communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% - 1 aandeel) en Belgacom samen met Tele Danmark (50% + 1 aandeel). Ben biedt producten en diensten aan voor zowel privé- als zakelijk gebruik. Inmiddels heeft Ben ruim 950.000 actieve klanten en is Ben in belminuten en mobiel dataverkeer de derde aanbieder van Nederland. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie.