Gemeente Smallingerland

Structuurschets A7 in de inspraak (17-5-01)

In 2000-2001 hebben vijf gemeenten die de A7-zone vormen (Sneek, Skarsterlân, Heeren-veen, Opsterland, Smallingerland) gezamenlijk met de provincie Fryslân een Structuurschets voor de A7-zone laten ontwikkelen. Deze Structuurschets heeft als naam meegekregen 'Eenheid in verscheidenheid. Ruimtelijke Ontwikkelingen 2000 - 2030'. Deze schets heeft nu nog een concept-status. Vanaf 21 mei tot en met 15 juli 2001 kunt u als belangstellende inwoner, lid van vereniging, instelling en organisatie inspreken op de inhoud van de Structuurschets.

WAAR GAAT HET OM?
We willen in Fryslân onze economie goed ontwikkelen en tegelijk een mooi Fryslân behou-den. We zetten daarbij extra in op de zgn. economische kernzones. De A7-zone is een van de twee economische kernzones in de provincie Fryslân. Maar ook daar moeten keuzes ge-maakt worden. Waar moeten nieuwe bedrijven komen, waar worden woningen gebouwd? Wat is de toekomst van de dorpen in zo'n sterk groeiend gebied? Wat wordt de toekomst van het buitengebied? Om die vragen te beantwoorden hebben we de Structuurschets voor het gebied tot het jaar 2030 gemaakt. Daarin geven we op hoofdlijnen aan welke keuzes we ma-ken. Als we weten waar we naar toe willen, kunnen we ook nu goede beslissingen nemen in het licht van die toekomst. Daar gaat het om!

WAAR KUNT U INFORMATIE OVER DE STRUCTUURSCHETS KRIJGEN? U kunt op een aantal manieren informatie krijgen over de inhoud van de Structuurschets.
¨ Informatieavond(en)
In elke gemeente wordt minstens één avond belegd, waarbij informatie over de Struc-tuurschets wordt gegeven. Op die avond zal adviesbureau BVR dat in opdracht van Ge-meenten en Provincie de schets heeft opgesteld, de inhoud van de schets toelichten. Be-stuurders van Provincie en de betreffende Gemeente zullen daarna nader ingaan op be-paalde aspecten. Ook zullen zij vragen beantwoorden. De informatieavonden vinden plaats op de volgende dagen:
· Dinsdag 5 juni, gemeente Sneek
Partycentrum Van der Wal, Grote Kerkstraat 10, Sneek
· Woensdag 6 juni, gemeente Opsterland
Cultureel centrum De Skâns, Loaiersstraat 2, Gorredijk
· Donderdag 14 juni, gemeente Smallingerland Gemeentehuis, Gauke Boelensstraat 2, Drachten

· Dinsdag 19 juni, gemeente Heerenveen
Gemeentehuis, Crackstraat 2, Heerenveen

· Woensdag 20 juni, gemeente Skarsterlân
Partycentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.
Alle avonden beginnen om 19.30 uur en zijn uiterlijk rond 22.00 uur afgelopen.

¨ De Structuurschets ligt ter inzage
De Structuurschets ligt vanaf 21 mei tot en met 15 juli 2001 op een aantal plaatsen ter inza-ge:
¨ in de gemeentehuizen van de betrokken gemeenten; ¨ in de openbare bibliotheken in de plaatsen Sneek, Joure, Heerenveen, Gorredijk en Drachten;
¨ in het Provinciehuis, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden. Bij de vijf Gemeenten en de Provincie kunt u bij de volgende contactpersonen ook eventueel nadere informatie krijgen. Het betreft de volgende medewerkers:
gemeente Sneek: de heer B. Oppewal, tel. 0515 - 485414 gemeente Skarsterlân: de heren G. Zaal (0513 - 481384) en P. Klompmaker (0513 - 481244),
gemeente Heerenveen: de heer S. Waley, tel. 0513 - 617426, gemeente Opsterland: de heer B. Kuiper, tel. 0512 - 386235, gemeente Smallingerland: de heren J. Hoeksema (tel. 0512 - 581260) en A. Muis, tel. 0512 - 581250,
provincie Fryslân mevr. W. Hulshoff, tel. 058 - 2925617.

¨ De schets in brochurevorm
Van de Structuurschets A7 is een brochure gemaakt. U kunt deze aanvragen bij de afde-ling Voorlichting of de ontvangstbalie van de gemeenten Sneek, Skarsterlân, Heeren-veen, Opsterland en Smallingerland en van de provincie Fryslân.

¨ Op het Internet
U kunt de volledige tekst van de Structuurschets A7 ook op het Internet vinden, nl. op de provinciale website www.fryslan.nl . U kunt ook surfen naar uw gemeentelijke website, want deze heeft ook een link gemaakt naar de provinciale website.

Waar en wanneer kunt u uw reactie geven?
Vragen, opmerkingen en reacties over de Structuurschets A7 kunt u op een aantal manieren indienen:
¨ Schriftelijk per post:
Dit kunt u doen door een brief te schrijven aan Stuurgroep A7, t.a.v. mw. J.M. Lodder - Carrière, p/a Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden. Wilt op de envelop vermelden 'Structuurschets A7'? ¨ Schriftelijk per e-mail:
Dit kunt u doen via een bericht dat u via de computer aanmaakt en verzendt naar e-mailadres bcso.snn@fryslan.nl . U kunt uw inspraakreactie inzenden tot en met zondag 15 juli 2001.

WAT IS HET VERVOLG?
Uw inspraakreacties en opmerkingen zullen worden verwerkt in een Antwoordnota Inspraak-reacties. Deze nota wordt betrokken bij de definitieve vaststelling door gemeenten en provincie van de Structuurschets A7. Insprekers zullen van deze Antwoordnota een exemplaar ontvangen. Na vaststelling zullen gemeenten en provincie de Structuurschets A7 betrekken bij hun toekomstig ruimtelijk beleid.