Persbericht

Borland onthult JBuilder5

JBuilder 5 combineert de kracht van Java en XML en breidt de ondersteuning voor de belangrijkste toepassingsservers uit

Brussel, mei 2001 - Borland (Nasdaq NM: BORL), een leidinggevend bedrijf op gebied van implementatieplatformen voor e-business, stelt de jongste versie van Borland JBuilder 5 voor, haar belangrijkste platform-onafhankelijke ontwikkelingsomgeving in Java. Borland JBuilder 5 laat bedrijfsontwikkelaars toe om e-businesstoepassingen te ontwikkelen en te gebruiken onder door hen gekozen besturingssystemen, teamomgevingen en de belangrijkste application servers. Het wordt geleverd met een volledig geïntegreerde ontwikkelingsondersteuning voor XML (Extensible Markup Language).

"De volgende grote ontwikkelingsmijlpaal is het gebruik van XML om de aanzienlijke servergerichte mogelijkheden van Java uit te breiden naar integratieoplossingen en webservices," aldus Evan Quinn, Chief Analyst van de Hurwitz Group. "JBuilder 5 zorgt voor een stevige basis voor Borlands Java/XML door de best mogelijke technologie aan te bieden aan een brede waaier van gebruikers in de ontwikkelingsgemeenschap."

Als deel van de platformonafhankelijke oplossing voegt JBuilder 5 hier nieuwe application server-ondersteuning voor IBM WebSphere aan toe, samen met een ondersteuningsupgrade voor BEA,WebLogic 6 en Borland App Server 4.5. Klanten kunnen ervoor kiezen om toepassingen op Windows-, Solaris- of Linux-platformen te ontwikkelen en te gebruiken. Hierdoor beschikken de klanten niet enkel over meer keuzemogelijkheden, maar ook over een grotere compatibiliteit tussen de verschillende platformen, application servers en teamomgevingen.

"IBM helpt de volgende fase van e-business vooruit met de recente ondersteuning van WebSphere voor Webservices zoals SOAP, WSDL en UDDI, waardoor bedrijven gemakkelijker Internettransacties kunnen integreren en uitvoeren," zei Scott Hebner, Marketingdirecteur bij WebSphere, IBM Software. "We zijn blij dat Borland JBuilder voor WebSphere heeft ontwikkeld om zo de klanten te helpen bij de opbouw van een dynamische e-business om de concurrentie op de markt aan te zwengelen."

JBuilder 5 biedt nu een volledig geïntegreerde, uitgebreide ondersteuning voor XML aan die de gebruikers toelaat toepassingen te ontwikkelen waarvoor de noodzakelijke mogelijkheden voor gegevensintegratie vereist zijn om met succes via het Internet te kunnen communiceren. Gebruikers kunnen volledige XML-toepassingen ontwikkelen aan de hand van de vier stadia in de ontwikkelingscyclus van JBuilder 5: de creatie, de manipulatie, de presentatie en de integratie van gegevens.

"Het toegenomen gebruik van Internet en de groei van de webservices stimuleert de vraag naar een gegevensuitwisseling die open en uitbreidbaar is," verduidelijkt Tony de la Lama, Vice-President en General Manager van de Java Business Unit van Borland. "Borland JBuilder 5 biedt onze klanten de mogelijkheid om op de belangrijkste platformen toepassingen te ontwikkelen en te gebruiken."

Om gelijke tred te houden met de huidige marktbehoefte van de klanten, heeft Borland nieuwe en uitgebreide voorzieningen aan JBuilder 5 toegevoegd:


· Nieuwe ondersteuning voor Rational ClearCase en Microsoft Visual SourceSafe, met een bijkomende CVS-integratie, vereenvoudigt het simultane beheer van broncodes voor de ontwikkelingsteams;

· De integratie van nieuwe Tomcat- en WebLogic-servlet engines, wizards voor webgebruik, Java Web Start-ondersteuning, Enterprise Archives (EAR), Resource Adapter Archives (RAR) en Web Application Archive (WAR), maakt het mogelijk de e-commercetoepassingen met één klik op het net te plaatsen;
· Het verbeterde InternetBeans Express maakt het mogelijk om sneller dynamische, gegevensintensieve webtoepassingen te creëren;
· Een verbeterde Entity Bean Modeler voor het sneller ontwikkelen en gebruiken van gedistribueerde toepassingen.

Borland JBuilder 5 Enterprise
Borland JBuilder 5 Enterprise is Borlands omgeving voor het snel ontwikkelen van toepassingen waarmee business-, database- en gedistribueerde toepassingen kunnen worden gecreëerd die gebaseerd zijn op het Java 2-platform. Het product ondersteunt de ontwikkeling op de platformen van Windows, Linux en Solaris. Het omvat een stevige ondersteuning voor J2EEtm, zodat programmeurs snel betrouwbare en schaalbare Enterprise Java-toepassingen kunnen leveren. JBuilder 5 levert wizards en visuele hulpmiddelen voor de creatie van herbruikbare JavaBeans en de plaatsing in WebLogic 6, WebSphere en Borland AppServer 4.5, die alle de normen van de J2EE-technologie ondersteunen. JBuilder 5 levert visuele hulpmiddelen en herbruikbare componenten voor de snelle creatie van platformonafhankelijke toepassingen voor het Java 2-platform. U vindt een gedetailleerd schema met de voorzieningen van JBuilder 5 op http://www.borland.com/jbuilder/jb5/feamatrix.

§ Beschikbaarheid
JBuilder 5 zal in drie versies beschikbaar zijn : JBuilder 5 Enterprise, JBuilder 5 Professional en JBuilder 5 Personal. JBuilder 5 komt in juni 2001 op de markt via de grootste softwareverdelers.

Bezitters van JBuilder 4 Professional of Enterprise kunnen JBuilder 5 Professional of Enterprise tegen een speciaal tarief krijgen.

Over Borland
Borland is een toonaangevende leverancier van hoogperformante e-business implementatieplatforms, ontwikkeld om de ontwikkelaarsproductiviteit te verhogen en de 'time-to-market' van softwareprojecten voor de bedrijfswereld te verkorten. E-business implementatieplatforms bestaan uit softwareproducten waarmee bedrijven e-business toepassingen kunnen ontwikkelen, implementeren en beheren. Borland is de uitverkoren leverancier van professionele e-business oplossingsleveranciers die op zoek zijn naar een leveranciersonafhankelijk implementatieplatform dat een korte 'time-to-market' en hoge productiviteit, performantie en beschikbaarheid ondersteunt. Borland werd opgericht in 1983. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Scotts Valley, Californië. Borland is in heel de wereld actief. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Borland op http://www.borland.com/ of de gemeenschapssite op
http://community.borland.com. Telefonisch kunt u bij Borland terecht op het nummer (800) 632-2864.
Redacteurs: Voor bijkomende informatie gelieve contact op te nemen met Danielle Van Horenbeek bij Luna, tel +32 2 658 02 77, danielle@luna.be U vindt onze persberichten, naast foto's en achtergrondinformatie, ook op onze website http://www.luna.be