Openbare Bibliotheek Oss

17 mei 2001

Nieuwe leden welkom bij boekenbezorgdienst Bibliotheek Oss

De boekenbezorgdienst is een service van de Bibliotheek Oss voor mensen die graag lezen, maar tijdelijk of permanent -bijvoorbeeld door ziekte of invaliditeit- niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen. De boekenbezorgdienst bestaat al ruim vijftien jaar. De leden kunnen aangeven welke boeken zij graag lezen en elke drie weken bezorgen vrijwilligers de boeken aan huis.

Boekenbezorgdienst De leden van de boekenbezorgdienst kunnen uit de gehele collectie van de bibliotheek een keuze maken zoals streekromans, familieromans, avonturenromans, columns, gedichten, persoonlijke verhalen en verhalenbundels. Ook zijn er boeken over hobbys, koken, handwerken, kunst, dieren, natuur etcetera.

Slechtzienden kunnen gebruik maken van boeken in grootletterdruk of het gesproken boek: een boek met geluidscassette.

De boekenbezorgdienst is niet alleen bestemd voor mensen uit Oss en Berghem, waar een vaste bibliotheek is gevestigd. Ook in Haren, Megen en Macharen waar de Osse bibliobus wekelijks een standplaats heeft, is het mogelijk van deze dienst gebruik te maken.

Kosten Aan het gebruik van de boekenbezorgdienst zijn geen extra kosten verbonden. Men betaalt alleen het abonnement van de bibliotheek. In 2001 kost dit 37,50.

Wie aan de boekenbezorgdienst wil deelnemen of meer informatie wenst, kan telefonisch contact opnemen met de coördinatrice van de BoekenBezorgDienst, Mw. Annette Lagarde, tel. 0412 - 622618. Na aanmelding van een nieuw lid maakt zij een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, waarin de mogelijkheden van de BoekBezorgDienst worden toegelicht en vaste breng- en ophaaldata in overleg worden vastgesteld.