KNMVDIERGENEESKUNDE

Voorzitter drs. Ton de Ruijter kiest voor KNMvD

Drs. Ton de Ruijter zal per 1 juli 2001 terugtreden als statutair directeur van Dumeco en de onderneming per zelfde datum verlaten. De Ruijter is naast zijn functie bij Dumeco voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de vereniging van Nederlandse Dierenartsen. Deze functie combineert hij parttime met zijn functie bij Dumeco.
De uiteenlopende verantwoordelijkheden in beide functies, met name op het vlak van belangenbehartiging, maakten een combinatie in één persoon lastig en in meerdere situaties moeilijk verenigbaar. De actuele mond- en klauwzeercrisis heeft dit recent nog aangetoond. De Ruijter heeft daarom besloten een keuze te maken voor zijn functie als voorzitter van de KNMvD en zijn functie binnen Dumeco op te geven.

De Ruijter is bij Dumeco Directeur Algemene Zaken, in welke functie hij als verantwoordelijkheden heeft de coöperatiezaken, de externe belangenbehartiging, het integrale kwaliteits- en milieubeleid alsmede research en development.
Na zijn terugtreden zal De Ruijter Dumeco blijven adviseren op veterinair technisch terrein. Dumeco respecteert het besluit van de heer de Ruijter en beide partijen zijn in goed overleg tot bovengenoemd besluit gekomen.